Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort den nedre insugningsrör i en 1999 Ford 3.8

Den standard motor i en 1999 Ford Mustang är en sex-cylindrig, 3,8-liters motor med bränsleinsprutning. Den insugningsröret på en bil med bränsleinsprutning distribuerar förbränningsblandningen jämnt med cylinderhuvudet intag, och är nödvändig för att förbättra prestanda i motorn. Insugningsröret i en 1999 Ford med en 3,8-litersmotor har en övre och nedre del, som du måste ta för sig. Saker du behöver
Plomberbart container skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Bränsletrycksmätare T80L-9974-B
Bensin container
Visa fler instruktioner
1

Placera en ren, förseglad behållare under kylaren avloppet och ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt kylvätskan rinna in i behållaren och täta behållare för senare användning. Byt avtappningspluggen.
2

Avlägsna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Anslut bränsle tryckmätare T80L-9974-B till övertrycksventilen på bränsleförsörjningen grenröret. Placera röret på bränsle tryckmätare i en behållare godkänd för bensin och öppna ventilen på tryckmätaren. Tappa av överskottet bränsle i behållaren för att avlasta trycket i bränslesystemet.
3

Koppla bort batterikabeln från minuspolen med en hylsnyckel. Avlägsna insugsluftens temperatur och luftintag röret. Lossa kablarna för farthållaren och accelerator. Lossa fästet för gaspedalen.
4

Lossa de elektriska kontakterna för avgasåterföring och vakuum solenoider regulator, om din bil är så utrustad. Lossa de elektriska ledningarna till tändstiften och tändspole. Koppla bort eventuella ytterligare vakuumledningar behövs för att komma åt nedre insugningsröret.
5

Koppla den positiva ventilen vevhusventilation från vevhuset med en hylsnyckel. Lossa den elektriska kontakten för gasspjällssensorn och tomgång luftstyrventil. Ta avgasventilen avgasåterföring. Lossa fästet för ledningsnätet i motorstyrningen sensorn och skjut undan.
6

bort den övre insugningsröret med en hylsnyckel. Lossa bränsleledningarna från bränsletillförseln grenröret och koppla den elektriska kontakten för motorns kylvätska temperaturgivare. Demontera grenröret bränsletillförseln och bränsleinsprutningar från nedre insugningsröret som en enhet.
7

Lossa övre kylarslangen och värmare slangen från kylaren. Ta bort den nedre insugningsröret från motorn med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75137.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.