Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en vattenpump på en 2002 Duramax Diesel

Den Duramax är en serie av åtta-cylindriga dieselmotorer som tillverkas av General Motors och Isuzu sedan 2001. General Motors använder dessa motorer i större, tunga lastbilar. Till exempel är den 6,6-liters Duramax en motor alternativ i 2002 Chevrolet Silverado 2500HD pickup. Vattenpumpen cirkulerar kylvätskan runt motorn för att förhindra den från att överhettas. Vattenpumpen på en 2002 Duramax dieselmotor är på framsidan av motorn och är tillgänglig från den vänstra främre styrhytt av fordonet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla den inre panelen för vänster-fronten styrhytt med en hylsnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avloppet, och ta bort kylarens avtappningsplugg. Tappa av kylvätskan i dräneringstråget, och ersätta avtappningspluggen.
2

Koppla huset för termostaten och kopplingen till kylfläkten med en hylsnyckel. Avlägsna balanseringsdon från vevaxeln. Koppla monteringsmuttrarna för slang och lossa slangen från vattenpumpen. Lossa hållaren för motorns kabelstam från utloppet slangen från vattenpumpen.
3

Ta monteringsbulten från vattenpumpen med en hylsnyckel. Anteckna placeringen av varje bult, eftersom de har olika längder. Lossa vattenpumpen och dess packning från motorn.
4

Smörj packningen för vattenpumpen med motorolja och byt packningen. Installera den nya vattenpumpen och dra åt dess bultar till 15 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Anslut hållaren för motorns kabelstam till utloppet slang för vattenpumpen. Fäst avloppsslangen så att vattenpumpen och dra sina monteringsmuttrarna till 15 foot-pounds med en momentnyckel. Byt termostathuset och vevaxel Balansblock med en hylsnyckel. Montera kopplingen till kylfläkten.
6

Fyll kylaren med kylvätska. Byt den inre panelen för styrhytten i vänster framskärm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75094.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.