Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en gummipackning på en vindruta

Du kan byta gummipackningen på vindrutan från hem i ungefär en halv timmes tid. Ibland gummipackningen kan försämras med tiden på grund av ålder och väder. Du behöver vanligtvis inte ta bort vindrutan för att göra detta jobb. Packningen och kantlisten är vad hålla vindrutan på plats. Du behöver bara några få objekt som köps från din lokala Biltema för att få jobbet gjort. Du måste byta ut packningen om du har en hel del kondens i passagerarens hytt som kan störa sikten. Saker du behöver
Razor kniv
Packning
1/16-inch sladd
Maskeringstejp flaska
Spray fylld med vatten och flytande tvål
plast spackel

Visa fler instruktioner
1

Skär packningen runt vindrutan med en rakkniv kniv. Har en assistent stå utanför fordonet för att fånga vindrutan när du skjuter den från insidan och ut.
2

Place 1/16-inch gjutning sladd i den nya packningen och linda den runt vindrutan, börjar vid mitten av botten av vindrutan. Vira den runt hela kanten av vindrutan. Låt ändarna för att överlappa med 3 inches. Lämna en 12-tums sladd hängande. Säkra de bitar som överlappar med maskeringstejp.
3

Spray den nya packningen och den metalliska kanten av vindrutan öppning med en blandning av tvål och vatten.
4 < p> Montera vindrutan in i vindrutan öppning, nedre kanten först, från utsidan av fordonet. Har din assistent komma in i bilen medan du trycker på vindrutan från utsidan. Be din assistent att dra änden av sladden tills vindrutan glider på plats. Använd spackel för att trycka gjutningen i kanalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73630.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.