Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur en drivlina på en bil fungerar

I sin mest grundläggande form , består ett fordons drivlina av två huvudsystem : Motorn och drivlinan . Motorn skapar makt , och drivlinan utnyttjar det att vrida på hjulen . Motor

bensin förbränningsmotor kombinerar en dimma gjord av luft och bränsle i insugningsröret . När insugsventilerna öppna , avfyrar ett tändstift för att antända denna blandning , driver kolven nedåt för att slå på vevaxeln . Rotationen av vevaxeln skjuter nästa kolven uppåt och processen upprepas för att fortsätta den roterande rörelsen .
Transmission

Transmissionen ansluter till motorn via en momentomvandlare eller en kopplingsplatta eller plattor, beroende på vilken typ av överföring. Kraften från motorn stängs den ingående axeln och därefter överföringar genom växellådans kugghjul för att uppnå önskad verkningsgrad .
Drivning och differentierad

I vissa bilar , de differentiella bultarna direkt till överföring i ett enda hus . I andra , monterar den på bakaxeln och ansluter till sändning via drivaxeln. Den är ansvarig för att vända den roterande rörelsen av drivaxeln till den separata axeln av axeln att vrida hjulen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74840.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.