Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Oxygen Sensor från en 1996 Buick Regal

I 1996 års Buick Regal har två syresensorer (även känd som O2-sensorer) i avgassystemet. En ligger uppströms i avgasgrenröret och övervakar bränsle-till-luft-förhållandet, eftersom brännbara motorer kräver syresatt luft för att fungera ordentligt samtidigt sänka utsläppen. Den nedströms sensorn ligger nära katalysatorn och övervakar effektiviteten av katalysatorn som det filtrerar bort föroreningar och styr mängden skadliga utsläpp. Byta antingen O2 sensor kräver samma procedur, den enda skillnaden är på plats och artikelnummer för givaren. Saker du behöver
2 bil ramper (för nedströms sensor endast) katalog Mechanics 'handskar
Mechanics "långärmad tröja
Penetrerande smörjmedel
22-mm box-end skiftnyckel
3/8-tums spärrnyckel med 3/8-tums enhet 22-mm syresensor socket
Direct-fit ersättare syresensor (er) från GM antikärvningsmedel nr 5.613.695 eller motsvarande

Visa mer instruktioner
Upstream Sensor
1

Värm upp motorn i fem minuter om det är kallt.
2

Sätt på mekanik "långärmad skjorta och handskar för att skydda dig från motorn brännskador.
3

Öppna huven och leta reda på främre syresensor placerad i avgasgrenröret vid främre botten av motorrummet.

4

Spray en liberal mängd penetrerande smörjmedel på gängorna och grenrör anslutning av givaren. Låt fem minuter för smörjmedlet att suga i.
5

Följ anslutningen kabelstammen till vändproppar. Koppla de vändproppar från varandra.
6

Använd Ratchet och 22-mm slitsad lambdasond uttaget för att ta bort den uppströms sensorn. Placera kabelstammen av sensorn i skåran i sockeln och fäst sedan spärren till uttaget. Vrid sensorn moturs för att ta bort den från grenröret. Om det behövs, starta motorn upp och spraya givarens gängor med smörjmedel igen. (Starta motorn kommer att expandera metallen i avgasröret och möjliggöra enklare borttagning av sensorn.)
7

Applicera ett lager av GM antikärvningsmedel nr 5.613.695 eller motsvarande på gängorna på den nya sensorn (om den inte redan är belagda, mest kvalitet eftermarknaden sensorer kommer med sensor-safe förening på gängorna).
8

Träd den nya sensorn för hand så långt det kommer att låta dig. Dra åt sensorn tätt utan över-dra åt den - det finns endast fyra till fem trådar på sensorerna, så de är lätta att skala bort om du Överansträng skärpning förfarande
9

. Återanslut kabelanslutningar sele plug. De kommer bara att koppla på ett sätt. Addera Nedströms Sensor
10

Drive Regal sakta upp på bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Starta motorn och låt den gå i fem minuter för att expandera metallen i avgassystemet.
11

krypa under framsidan av Regal och arbeta dig tillbaka längs avgassystemet tills du hittar nedströms sensor belägen nära katalysatorn. Spraya gängorna med en liberal mängd penetrerande smörjmedel och låt den suga in
12

Lokalisera och koppla loss kabelstammen dubbla insticksanslutningen.
13

Placera syre sensorkontakt genom hålet i 22-mm box fast nyckel, placera sedan skiftnyckel på hex-head av sensorn.
14

Turn syresensorn moturs med skiftnyckel för att ta bort den från avgasröret. Applicera ett lager av GM antikärvningsmedel nr 5613695 eller motsvarande på gängorna för att ersätta sensorn (om inte redan bestruket) och installera enligt anvisningarna i "Upstream Sensor"-avsnittet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71905.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.