Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Time en Harley-Davidson motorcykel

Kontroll tidpunkten på din Harley-Davidson motorcykel varje 5000 miles spelar en viktig roll i ett omfattande underhåll rutin. Som en Harley-Davidson motor åldrar, måste du justera tändningen för att kompensera för förslitning av motorns inre delar. Ställa timing korrekt håller din motorcykel fungerar smidigt och effektivt. Missanpassade timing kan leda till trög prestanda, dålig bränsleekonomi och eventuella skador på motorns inre delar. Ställa timing är relativt lätt och garanterar maximal livslängd på motorn. Saker du behöver
insexnyckel
Klar plast timing hål plugg
Induktiv stroboskop
stjärnskruvmejsel
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort pluggen vevhuset timing med en insexnyckel, och exponera timing hålet. Tidpunkten hålet ligger på den primära kedjekanalen sida av motorn på motorblocket och utjämnade med en solid hex-head plugg. Installera en tydlig plastplugg timing hål för att förhindra att olja stänk.
2

Anslut den positiva polen på en induktiv timing ljus till den positiva batteripolen av motorcykeln. Anslut den negativa terminalen av tidpunkten ljuset till den negativa polen på batteriet. Anslut den induktiva pickupen sonden av tidpunkten ljus framåt cylindern tändkabeln.
3

Starta motorn och kör den på tomgång. Rikta stroboskop i timing inspektionshålet. Om tändningen lämplig tidpunkt, kommer tidpunkten baren linje med den cirkulära timing referensmarkeringen. Referenspunkterna på ett korrekt tidsinställd motorn kommer att visas som ett lodrätt streck genom cirkelns centrum. Vissa modeller har bara ett märke timing referens på svänghjulet i motorn, på dessa modeller, är motorn korrekt tidsinställda när referensmarkeringen syns i timing inspektionshålet
4

Demontera transmissionskåpan. från höger sida av motorn med en stjärnskruvmejsel eller insexnyckel, beroende på din specifika modell. Lossa skruvarna timing plattan med en skruvmejsel och vrid timing plattan för att justera timingen. Kontrollera igen inställningsmärkena med stroboskop. Dra åt skruvarna timing plattan och sätt på locket.
5

Stäng av motorn och ta bort stroboskop. Ta bort plasthöljet plug timing hål, och montera fast propp i hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74709.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.