Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Mekaniska bränslepumpar

Bränslesystemet på äldre fordon är en enkel lågtryck. I hjärtat av detta system är den mekaniska bränslepumpen. Den mekaniska bränslepumpen är en fjäderbelastad membran bränslepump. Det monteras på motorblocket och pumpar då en excentrisk lob på kammen flyttar pumpen spaken uppåt och pumpen fjädern tvingar den tillbaka ner. Mest mekaniska bränslepumpar fäster vid motorblocket med två bultar, en på varje sida av pumpen spaken. Dessa pumpar ansluter till bränsletanken med en linje och en annan linje går till förgasaren. Saker du behöver
3/8-tums bult
Skyddsglasögon
Shop trasor
Wrench in
Gasslangar Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner

1

Lossa och ta bort de två bränsleledningarna från den mekaniska bränslepumpen, med en 9/16-inch skiftnyckel. Använd en skruvmejsel för att ta bort slangklämmorna om bränsleledningen är fastspänd på. Bränsleledningen från tanken måste tillfälligt ansluten för att förhindra läckage.
2

Skjut en liten bit av bränsleledningen över linjen kommer från bränsletanken och sätt en 3/-8-inch bult i den öppna änden av bränsleledningen för att förhindra läckage.
3

Lossa och ta bort de två skruvarna som håller bränslepumpen till motorblocket och ta bort pumpen.

4

Skrapa den gamla packningen från monteringsplattan och använd packning cement för att limma på en ny. Låt packningen cement inställd innan du försöker byta pumpen.
5

Skjut Chrome tryckstången tillbaka upp mot kamaxeln på Chevy motorer. (För icke-Chevy motorer, gå till steg 6.) Stången är placerad inuti hålet där bränslepumpen bultar på. Sätt pumpen spaken för den nya bränslepumpen i monteringshålet innan tryckstången glider tillbaka ner och blockerar denna uppgift. Thread både montering bultar i de gängade monteringshålen före åtdragning dem.
6

Sätt pumpen arm in i bränslepumpen monteringshål på icke-Chevy motorer. Rada upp och gänga i båda fästskruvar i de gängade monteringshålen, innan du drar dem.
7

Sätt tillbaka båda bränsleledningarna. Bränsleledningarna bör anpassas till respektive linje beslag. Var noga med att dra ledningarna för att undvika läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73969.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.