Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter C230 tändstift

Grundläggande tändsystem brukade ha en distributör och spolpaketet som mekaniskt skulle skicka strömmen till varje tändstift. Dagens tändsystem använder individuella coil förpackningar som är datorstyrda, vilket gör att motorn arbeta mer effektivt och spara på gas körsträcka. När det blir dags att byta tändstift, måste du ta bort spolen förpackningar först. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Mercedes-Benz C230, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Tändstift bladmått gnista
Byte pluggar
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna helt innan du arbetar på det - minst fem timmar. Pop huven. Lyft av motorkåpan med händerna och ställ den åt sidan. Unbolt första spolpaketet från toppen av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och dra upp den med en vridande rörelse för att exponera tändstiftet. Du kan behöva koppla en elektrisk sele på spolen också.
2

Ta bort pluggen stock gnista med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Släng den gamla kontakten.
3

Gap tändstiftet med tändstiftet gapping verktygssats till .031 tum. Montera pluggen byte gnista med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Sätt tillbaka spolpaketet på tändstiftet, skjuta den på pluggen tills den avger ett smällande ljud. Sedan skruva fast huvudet med spärrfunktion.
4

Upprepa steg 1-3 för alla återstående tändstift i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71925.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.