Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

PT Cruiser Kommer inte Skift

När din PT Cruiser inte går in i växel eller inte flytta när den placeras i växel, kan problemet inte vara den överföring, men kan orsakas av ett annat problem. Begränsa listan över möjliga problem innan du tar den till mekaniker, och sluta betala för dyra och icke-nödvändiga reparationer. Instruktioner
1

Slå på fordonet och se till att du har tagit bort parkeringsbromsen. Många glömmer att de drog åt parkeringsbromsen och detta hindrar bilen från att röra sig när den är i växel.
2

Tryck kopplingen hela vägen in och ställ in reglaget till dess första eller backläge om överföringen är manuell. Om kopplingspedalen inte är helt nedtryckt växelreglaget inte kommer att gå in i växeln. Koppla ur kopplingspedalen och se om bilen rör sig. Försök alla växlar för att starta och flytta PT Cruiser. Pumpa kopplingspedalen flera gånger och försöka placera in växel utan att tvinga sikten. Stäng av motorn, om detta inte fungerar och försöka öka med bilen motorn avstängd. Om du kan flytta medan PT Cruiser är avstängd, då behöver du förmodligen kopplingen repareras.
3

Stäng av bilen, gå till framsidan och titta på marken för läcker. Kontrollera nivåerna transmissionsolja i PT Cruiser med en automatisk växellåda. Öppna huven och leta efter överföringen oljestickan bredvid luftfiltret. Vara försiktig att inte blanda ihop denna oljestickan med oljestickan. Se till PT Cruiser ägare manual för att hitta den om du inte kan enkelt se det. Kontrollera vätskenivåer med bilen avstängd men motorn varm. Ta ur oljestickan och rengör den med en trasa, sätt tillbaka oljestickan och ta bort igen. Läs nivån, och om nivån är låg, tillsätt lite mer transmissionsolja. För färgförändring av vätskan
4

Look. Om transmissionsolja luktar bränt, och är en brun eller svart färg, är detta en indikation på överföring problem.
5

Titta på koppling, spak och bussningar under motorn. Ta reda på om det finns omfattande slitage på någon av dessa delar. Tidiga PT kryssare tenderar att ha alltför stort slitage på bussningar och koppling orsakar växling problem, och problemet kan vara fel diagnos för en transmission problem av en oerfaren mekaniker.
6

Fråga två eller tre mekaniker inspektera PT Cruiser att be om en offert. Välj den mest pålitliga, erfarna mekaniker som erbjuder dig ett rättvist pris för reparation. Fråga alla mekaniker beräknade reparationstiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75003.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.