Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bältet på en Aveo

Remmen som driver motorn tillbehör på Chevrolet Aveo är en enda tillbehör bälte. De tillbehör banddragningar runt alla tillbehör remskivor på en gång. Eftersom motorn går, vänder vevaxeln bältet runt alla remskivorna. Denna process gör det möjligt för den enda rem för att driva var och en av de tillbehör på samma gång. Om remmen börjar fransa eller spricka, ersätta det med ett nytt bälte innan bältet raster. Om remmen går sönder, kommer alla motortillbehör sluta fungera. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums spärrnyckel
Metric Hylsnyckelsats
3/8-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Park Chevrolet Aveo, och öppna huven. Vrid ratten så långt åt höger, och stäng av motorn. Detta kommer att ge dig tillräckligt med utrymme för att komma åt remskivan bältessträckaren från passagerarsidan hjulhuset. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lokalisera remdragningen diagrammet på toppen av fläktkåpa. Du kommer att använda routing instruktioner från detta diagram för att dirigera den nya remmen runt alla motor tillbehör. Sänk huven.
3

Jack den främre änden av Chevrolet Aveo upp, och skjut pallbockar under ordentlig front stöttningspunkter. Sänk bilen på toppen av läktaren.
4

Flytta till passagerarsidan hjulhuset. Ta bort plasten vakt från baksidan av hjulet väl genom att ta bort 10-mm bultar och muttrar med en spärr och en 10-mm hylsa. Dra vakten ur hjulhuset, och placera den på marken.
5

Leta remspännaren nära botten mitten av motorn. Spännaren har en remskiva fäst vid botten av spännarmen. Använd en breaker bar och en 14-mm hylsa för att vrida spännaren.
6

Vrid spännaren medurs från bulten huvudet i mitten av spännaren med en breaker bar och en 14-mm hylsa . När spänningen är avstängd av bältet, skjut remmen från spännaren och de övriga blocken tillbehör. Dra ut bältet genom hjulhuset.
7

Dra den nya remmen genom hjulhuset och runt varje motor tillbehör enligt anvisningar från remdragningen diagrammet.
8 < p> Vrid spännaren medurs med breaker bar och 14-mm hylsa igen. Skjut in den nya remmen runt spännaren, och släpp breaker bar. Dra breaker bar och uttag bort av spännaren och ut genom hjulhuset. Inspektera bältet för att säkerställa att det är insidan av varje remskiva.
9

Dra runt motorn och inspektera den nya remmen för att se till att det stannar sitter inuti varje remskiva. Stäng av motorn. Sätt tillbaka skyddet på baksidan av hjulet väl, och dra åt skruven och muttrarna med Ratchet och 10-mm hylsa.
10

Jack Chevrolet Aveo säkerhetskopiera och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74587.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.