Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en kamaxel i din Hot Rod

Oavsett om du har en ponny bil eller ett piggsvin V8 Chevelle, kan du stöta upp hästkrafter genom att installera en kamaxel i din hot rod. När du ringer din lokala Speed ​​Shop för att beställa din nya kamaxel, kommer du behöver veta tillämpningen av ditt fordon, inklusive år, märke, modell, storlek motor, hur stora ventilerna är och vilken storlek kolven är. Du behöver också veta om du har kupade kolv, pop-up kolvar eller platt topp pistons.When du installerar en ny kamaxel i din hot rod, behöver du även installera nya lyftare. Saker du behöver
Nya kamaxel
Nya lyftare
Distributör packning
Vattenpump packning
ventilkåpan packningar
Timing packning
insugningsrör packning
brytjärnet ( a /k /a Big Bertha) katalog Harmonic Balanserare Puller
Rail av 1/4 tum standardhylsor
Rail av 3/8 tum standardhylsor
Rail av halv tum standardhylsor
skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
tänger Vattenpump
Skiftnyckel
1/4 tums ratchet
1/4 tums luft Ratchet Sida 3/8 tum spärrskaft Sida 3/8 tum luft Ratchet
1/2 tums ratchet
1/3 tum luft Ratchet
Momentnyckel
Teleskopisk magnet
Carb Cleaner Review Rags
Oil
Oljefilter
frostskyddsmedel
Oil Treatment (den tjocka honung liknande grejer i det blå och röd flaska)
Visa fler instruktioner
1

har någon typ av vagn eller bord i närheten där du kan lägga allt ut som du tar bort det. Öppna förpackningen av lyftar och blöta dem i någon vanlig motorolja. Se till att alla lyftarna täcks oil.Drain frostskyddsvätska i en ren hink. Om du använder en ren hink, kan du återanvända frostskyddsmedel. Tappa av oljan i en behållare lämplig för omhändertagande. Du kommer att behöva göra sig av oljan och filtret till en korrekt avfallshantering facility.Also, innan du börjar måste du se till att din motor är i övre dödläget.
2

bort kylaren, kylarslangar, några elektriska fläktar, om du har dem installerade och grill. Om du har en överföring svalare, ta bort den vid denna tid, att ta bilen för att placera en droppskål under svalare linjer. Om du inte har en separat trans kylare, se till att ha en droppskål under svalare linjer som går in i kylaren. Addera 3

bort den manuella fläkten och generatorn. Unbolt bultar för servopumpen och lägg det åt sidan. Om du inte har tillräckligt med utrymme för att lägga ut det på vägen, kan du behöva ta slangarna bort. Om så är fallet, se till att ha en fångst hink för att fånga upp vätskan servostyrning som kommer att läcka.
4

skruva isär kompressorn och lägg den ur vägen. Om din kompressor är under huvudet, bör det inte vara i vägen, och du behöver inte skruva isär det. Försök att lämna raderna intakt, eftersom du kommer att behöva dammsuga ner systemet och ersätta freon och torktumlaren eller ackumulatorn om du tar raderna av.
5

Ta bort ventilen täcker. Ta den gamla packningen och rengör packningen järnväg. Inspektera dem noga för att vara säker på att det inte finns några bucklor eller att packningen järnväg är inte skev. Detta är särskilt viktigt om du har krom ventil täcker.
6

bort vattenpumpen. Rengör fastnat på packningen med carb renare.
7

Haka carb kopplingen från sidan av carb, de bränsleledningar och vakuumledningarna. Du kanske vill lägga några trasor ovanpå intaget för att fånga något bränsle som läcker ut när du tar bort bränsleledningarna.
8

Ta distributören. Ta del av där rotorn pekar. Det bör peka på Number One cylindern om du korrekt ställer in motorn på övre dödläget.
9

bort insugningsröret från motorn. Ta bort packningen. Använd carb renare för att ta bort alla bitar av packningen som sticker till blocket eller till insugningsröret.
10

Ta rockers och stötstänger. Kasta de gamla lyftarna bort.
11

Demontera transmissionskåpan. Var noga inställningsmärkena på vevaxeln är uppradade. Tidpunkten märket på veven ska vara rakt upp och inställningsmärkena på kamaxeldrevet (övre timing gear) ska vara rak down.Look för en kam knapp eller ett vridlås. Dessa kommer att tas bort.
12

Ta den harmoniska balansblock. Ta bort kamkedjan. Den övre timing gear måste så småningom bort, men du kan lämna den ansluten till kamaxeln för nu, använder den för att försiktigt dra kamaxeln ur engine.Gently bort kamaxeln från framsidan av motorn.

13

Coat den nya kamaxeln med oljebehandling eller kammen glidmedel som kom med kammen. Montera kammen så att de specifikationer för din ansökan. (Du kan installera kammar "rakt upp" eller x grader före eller efter övre dödpunkt). Glöm inte kammen knappen eller kammen lock.Put de nya lyftarna i lyften borrningarna. Sätt tillbaka alla delar som du tagit bort dem och åter fylla och fylla på alla vätskor.
14

Följ instruktionerna på att bryta i kamaxeln. De flesta bilar kräver 2.000 rpm i 20 minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70980.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.