Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur till Mount Harley Oljekylare

ett halvt dussin fristående delar leverantörer samt Harley säljer oljekylare för Harley-Davidson motorcyklar. Enheterna hjälper till att hålla motorcykelns luftkylda motorn från överhettning, speciellt för cyklar som är felaktigt inställda, ridit långa sträckor eller rids i mycket varma klimat. Alla dessa enheter monteras på ena eller båda ner rören på framsidan av cykeln. Värme strålar från oljan till framsidan av en oljekylare där det upptas av vinden. Oljekylare lägga om en kvart till motorns olja kapacitet. Saker du behöver
dräneringskärlet
hylsnycklar
Oljefilternyckel
Disponibel trasor
Momentnyckel
Allen skiftnycklar
Skruvmejslar
Hylomar Packning och gängtätning
Byte oljefilter
motorcykel motorolja
Visa fler instruktioner
1

töm oljan från vevhuset i en kastrull som beskrivs i bruksanvisningen för motorcykeln. Olja rinner från de flesta Harleys genom ett vevhus plugg som du tar bort med en socket och hylsnyckel. Några modeller rinna genom en slang att lossa en slangklämma med en platt skruvmejsel och hand bort en metall plugg.
2

Lossa oljefiltret med en oljefilternyckel. Ta bort oljefiltret för hand och tappa ur oljan i filtret i en kastrull. Byt vevhuset plugg eller återförsluta dräneringsslangen.
3

Städa upp all utspilld olja med disponibel trasor. Kassera den använda motorolja och filter.
4

Lossa olje montering slangen nära avgasrören med en fast nyckel. Lossa slangen oljetillförseln från oljepumpen för hand. Skruva loss fodret slangkopplingen från vevhuset och kassera slangen.
5

Ansök Hylomar Packning och gängtätning eller motsvarande till två linje montering medföljer oljekylare. Dra åt kopplingen till vevhuset och oljepumpen. Dra åt kopplingen till 60 inch pounds med en momentnyckel.
6

Montera kylaren returslang medföljer oljekylare till vevhuset montering för hand. Montera kylaren vattenslangen för din oljekylare till oljepumpen montering för hand.
7

Lossa kopplingen kabel och kablage från vänster ner röret. Ta bort clipsen med en tång och kassera. Fäst klämmorna oljekylare som följde med din kylare till ungefär samma plats på ner röret.
8

Bifoga men dra inte åt oljekylaren till svalare klämmor med insexskruvar och muttrar i din oljekylare kit. Fäst returledningen till höger mest passande på botten av oljekylaren med en slangklämma och skruvmejsel.
9

Fäst linjen oljetillförseln till vänster mest passande på botten av kylaren med hjälp av en slangklämma och skruvmejsel. Dra åt båda slangklämmorna.
10

Vrid oljekylaren så den är vänd framåt. Kontrollera om binder eller kontaktpressar i slangarna. Dra åt de kallare klämmor till ned röret till 32 inch pounds av vridmoment.
11

Clip ledningsnätet och kopplingen kabeln i klämmorna oljekylare.
12

Skruva av svalare vattenslangen från oljepumpen. Skruva returslangen till vevhuset och dra åt till 19 pounds av vridmoment.
13

Skruva kylaren matarledningen till oljepumpen och dra åt till 19 pounds av vridmoment.
14

Klipp raderna oljekylare med hårdvaran i din oljekylare kit. Dra åt ett nytt oljefilter till filtret monteringsstöd. Lägg fabriken rekommenderade mängden olja till din oljetank.
15

Undersök oljestickan till och lägga till ytterligare små mängder olja tills oljestickan läser fullt. Starta motorcykeln i neutralläge och kontrollera oljeläckage. Stäng av motorn när kylaren blir varm.
16

Dra åt alla fästen till specifikationerna i ditt kit oljerenare instruktioner när motorn har svalnat. Läsa mätstickan och tillsätt olja som indikeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74961.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.