Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en oljekylare i en Sportster

Oljekylare är ett praktiskt komplement för ryttare som sätter många miles på sina Sportsters eller som bor i varma klimat. Olja kylare för moderna Sportsters bult till en eller båda av den främre ned rör med din motorcykel, och två slangar ansluter kylaren till oljeförsörjning. En oljekylare matarledningen förbinder oljepumpen till kylaren, och en oljekylare returledning förbinder kylaren till vevhuset. Minst ett dussin företag säljer dessa tillbehör. Harley-Davidson säljer och rekommenderar sitt eget märke av Sportster oljekylare, satsen antal som är 62.996 till 07. Saker du behöver
skruvmejslar med platt blad
Tänger
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Pappershanddukar
Open-end skiftnycklar
Momentnyckel
packning och tråd tätningsmedel (Hylomar eller motsvarande) katalog Allen skiftnycklar
Byte oljefilter
motorcykel motorolja
Visa fler instruktioner
1

Gratis dräneringsslangen från chefen på ramen under batterilådan. Lossa slangklämman på avloppsslangen. Ta bort avtappningspluggen med en tång.
2

Töm motorn oljan i ett uppsamlingskärl. Återförsluta och ersätta avloppsslangen.
3

Lossa oljefiltret med en oljefilternyckel. Ta försiktigt bort filtret för hand. Städa upp utspilld olja med hushållspapper.
4

Ta linjen oljetillförseln och montering av oljepumpen med obestämd nycklar. Ta bort den befintliga oljereturledningen och montering från vevhuset.
5

Ansök Hylomar Packning och gängtätning (som Harley rekommenderar) eller motsvarande ersättning oljepump och rördelar vevhus medföljer oljekylare kit . Fäst beslagen till oljepumpen och vevhuset. Dra åt kopplingarna till 60 tum-pounds med en momentnyckel.
6

Bifoga men dra inte åt oljan slangen svalare återgång till vevhuset montering och svalare vattenslangen till oljepumpen montering.

7

bort kopplingen kabeln och trådklämmor sele från ramens vänster ner röret bakom gafflarna. Montera klämmorna oljekylare som medföljde satsen på samma plats.
8

Bifoga men dra inte åt oljekylaren till svalare klämmor, med hjälp av insexskruvar och sexkantsmuttrar som följde med olja kylare.
9

Montera oljekylaren slangen från oljepumpen till den högra montering på undersidan av din nya kylare. Fäst slangen genom att dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
10

Fäst slangen oljekylare redan ansluten till din vevhuset längst till vänster montering på undersidan av din oljekylare. Den fäster också med en slangklämma och skruvmejsel.
11

Ordna oljekylaren så den är vänd framåt. Kontrollera om slang kinkar. Dra åt de kallare spännskruvarna med en momentnyckel till 30 tum-pounds.
12

Dra åt slanganslutningarna med en momentnyckel till 20 foot-pounds. Sätt tillbaka kopplingen kabel och kablage till klippen på kylaren klämmor.
13

Dra åt ett nytt oljefilter till oljefiltret stud. Lägg fyra liter motorcykel motorolja till oljetanken.
14

Starta motorcykeln och låt den gå i neutralläge tills motorn är varm. Med motorn igång, undersöka alla kopplingar för läckor. Tryck på oljekylaren så att den blir varm.
15

Stäng av motorn. Låt cykeln för att svalna, och sedan dra åt alla fästen.
16

Kontrollera oljenivån med mätstickan. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74960.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.