Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en Lexus 2002 GS 300

Lexus GS är en mid-size lyx sedan som har varit i produktion sedan 1993. Den 2002-modellen är en andra generationens Lexus, som omfattar 1997 till 2005 modeller. Den 2002 Lexus GS 300 har en sexcylindrig 3,0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna typ av motorn använder en kuggrem för att synkronisera rotationerna av vevaxeln och kamaxeln. Kamremmen ska pågå minst 60.000 miles innan det behöver bytas ut. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Insexnyckel 0,05 tum insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

avlägsna eventuella komponenter behövs för att komma det övre locket transmissionsremmen. Koppla de åtta skruvarna för övre transmissionsremmens lock med en hylsnyckel och ta bort det övre locket.
2

Vrid vevaxeln medurs med en insexnyckel för att justera tidpunkten märket på vevaxelns remskiva med justeringsmärke på vevhuset. Inställningsmärkena på kamaxel remskivor måste också anpassa sig inställningsmärkena på nedre transmissionskåpan. Addera 3

Lossa spännaren kamremmen och dess dammskydd med en hylsnyckel. Ta bort den nedre täcker kamrem och vägledningen för kamremmen. Vrid remskivan för rätt kamaxel medsols något att lindra spänningen på kamremmen, och lossa kamrem från sina remskivor.
4

tillbaka den nedre transmissionskåpan och fäst dess bultar med en socket skiftnyckel. Sväng höger kamaxelhjulet medurs för att anpassa sin timing märket med motsvarande timing markeringen på nedre transmissionsremmens lock. Sväng vänster kamaxelhjulet medurs för att anpassa sin timing märke.
5

Placera den nya kamremmen på vevaxeln remskiva. Passa dess installation märket med kanten av den undre transmissionsremmens plåt.
6

Placera kamremmen på vänster kamaxelhjulet och rikta den vänstra märket kamaxelstyrning på kamrem med tidpunkten markeringen på vänster kamaxel. Passa tidpunkten markeringen på vänstra kamaxeln med dess motsvarande märke på nedre transmissionsremmens lock. Upprepa detta steg med rätt kamaxel.
7

Placera en plåt bricka mellan motorblocket och kamremmen spännaren. Tryck tryckstången för spännaren in i dess hölje för att anpassa hålet i tryckstången med hålet i huset. Sätt i en 0,05 tums insexnyckel i hålen för att hålla tryckstången på plats.
8

tillbaka dammskyddet för spännaren, och installera spännaren. Efterdra alla skruvarna för spännaren till 20 Nm. med en momentnyckel. Ta insexnyckeln från hålet i tryckstången bostäder att tillämpa rätt spänning på kamremmen.
9

Vrid vevaxeln medurs två hela varv och justera timingen markerar gång. Sätt tillbaka det övre locket kamremmen med en hylsnyckel. Montera de delar som lösgjorts i steg ett för att komma åt kamremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75034.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.