Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man Justera Camber på en 1988 Mustang

Definitionen av cambervinkel i din 1988 Mustang är: för aktiv eller passiv lutning av den övre delen av däcket, sett från framsidan av bilen. Att göra en camber justering på 1988 Mustang är en fråga om att flytta läget för den övre strut montera relativt den nedre kulleden. Flytta strut montera mot centrum av Mustang kommer att orsaka camber att bli mer negativ och flytta den ut bort från centrum kommer att orsaka camber att vara mer positiv. Målet med camber justering är att ge god styrstabilitet, med minimalt däckslitage. Saker du behöver
Camber mätare inställd
Drill
Körnare
Ordet jack
Wrench in
prybar
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta med ratten pekade rakt fram och nivå. Dra åt parkeringsbromsen och säkra framhjulen med stoppklossar inklämda framför och bakom hjulen.
2

Fäst camber mätare till framhjulet att följa instruktionerna som medföljer mätaren set. Detta varierar från tillverkare till tillverkare, och du bör göra det i enlighet med tillverkarens anvisningar för att förhindra skador på mätaren eller hjul.
3

Lokalisera punkten camber justering på den övre strut montera. I 1988 Mustang, detta på toppen av strut tornen på vardera sidan av motorutrymmet. Den strut montera plattan är bultad till fjäderben och justeraren är pop-nitas med fjäderben.
4

Ta popniten genom att borra huvudet av niten, med en 1/4- tums borr, och driver niten genom fjäderben med en körnare. En alternativ metod är att skära niten huvud med en hammare och mejsel innan du skjuter niten genom tornet.
5

Placera en domkraft under den främre nedre styrarmen och lyft hjulet något utanför marken. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa de tre 15-mm muttrarna som fäster fästet till tornet.
6

Sätt ett bändjärn mellan fjäderben och fästet och bända fästet, i den riktning som krävs, att justera camber. Flytta fästet tills camber mätaren visar 0,5 grader + /- .25 negativ camber. Dra åt muttrarna fjäderben och sänka bilen till marken. Upprepa processen för den motsatta sidan av bilen.
7

Sänk domkraft och studsa framför bilen för att reglera chassit. Dubbelgranska camber behandlingen med bilen på marken. Justera camber som behövs tills camber avläsningar på båda sidor är inom specifikationerna och inom 0,5 grader camber av varandra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74577.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.