Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump i en 1998 Chrysler Town & Country

Chrysler Town & Country är en familj minibuss tillverkad av Chrysler sedan 1990. Den har en 6-cylindrig motor med multi-port bränsleinsprutning som kräver att bränslet vara under tryck till ungefär 49 pounds per square inch. Bränslepumpen modulen i 1998 Chrysler Town & Country består av en bränslepump och tryckregulator placerad i bränsletanken. Du måste ta bort tanken att byta bränslepumpen i detta fordon. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Slang nr. C-4799-1
Bensin container
sifonslangen
Jacks
Jack står
växellådslyft
Shop Tool handduk
# 6856
Visa fler instruktioner

1

Lossa kabeln på minuspolen på batteriet med en hylsnyckel för att förhindra gnistbildning när du arbetar på fordonet. Lossa påfyllningslocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Ta bort locket för bränsletrycket porten på bränslefördelningsröret. Placera ena änden av slangen nr C-4799-1 i en bensin behållare, och linda en butik handduk runt bränsletrycket porten. Fäst den andra änden av slangen till bränslet tryckporten att lätta på trycket i bränslesystemet. Koppla loss slangen från bränsletrycket porten och sätt på locket.
2

Placera en sugslang i bränsletanken och töm bränsletanken i en bensindunk. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla bränsleledningarna från bränsletanken och bränslepumpen modulen. Skjut elektrisk kontakt för bränslepumpmodulen till olåst läge. Tryck hållaren nedåt och lossa den elektriska kontakten från bränslepumpen modulen. Stötta bränsletanken med en transmission jack och ta bort skruvarna för montering remmar på bränsletanken med en hylsnyckel. Sänk bränsletanken något så att du kan koppla bort filler slangen från bränsletanken. Sänk bränsletanken helt och ta bort den från bilen.
3

Rengör toppen av bränsletanken med en butik handduk för att förhindra smuts från att komma in i bränsletanken. Vrid låsmuttern för bränslepumpen modulen moturs med verktyget nr 6856 och lossa låsmuttern från bränslepumpen modulen.
4

Lyft modulen bränslepumpen ur bränsletanken. Avlägsna och kassera O-ringen från bränsletanken. Rengör området runt öppningen i bränsletanken, och installera en ny O-ring på bränsletanken.
5

Montera låsringen för bränslepumpen modulen. Vrid låsringen medsols och dra åt till 43 Nm. med verktyget nr 6856. Montera bränsletanken och anslut kabeln till den negativa batteripolen. Fyll bränsletanken med bränsle och skruva fast tanklocket för bränsletanken. Slå på tändningen för att trycksätta systemet och kontrollera bränslesystemet för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74332.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.