Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ställer flottörnivån på en Weber förgasare

Inställning av flottör höjden på en Weber förgasare är viktig för korrekt drift av motorn. Varje gång en ny eller ombyggd förgasare används, måste flottörhöjd kontrolleras. En flottör nivå som är för hög kommer motorn att köra rik och kan översvämma förgasaren med för mycket gas. En flottör som är för lågt kommer att göra motorn gå magert och orsaka dålig prestanda. Justera flottörhöjd är en lätt uppgift som inte kräver speciella verktyg eller expertis. Saker du behöver
Platt-mejsel
Metric skiftnyckel som
Shop trasor
Bränsle behållare
Steel metriska linjal
Visa fler instruktioner
1

bort bränsleledningen, choke termostaten tråd och förgasaren fläns bultar. Ta gasreglaget kopplingen och lyft förgasaren utanför fordonet. Placera en ren butik trasa över den exponerade insugningsröret att förhindra att smuts och skräp kommer in i motorn.
2

Ta bort de sex skruvarna på toppen av förgasaren. Ta bort clipset som håller på choken kopplingen. Var försiktig så att du inte skadar klämman. Ta bort den övre delen av förgasaren. Förgasaren kan ha bensin inne i float bowl,. Dränera eventuellt kvarvarande gas i ett bränsle behållare och släng Addera 3

Håll förgasaren vid ungefär en 45-graders vinkel och låta flyta att hänga fritt. Mät botten av flottören att säkerställa båda sidor är parallella med packningsytan av förgasaren kroppen. Böj flottören att korrigera eventuella skevhet mellan de två sidorna av flottören.
4

Håll förgasaren upp och ned så att flottören vilar på flottörventilen. Mät från bottenytan av flottören till den bearbetade packningsytan av förgasaren kroppen. Böj float fliken tills behandlingen är 1,5 inches eller 38,5 mm.
5

Installera toppen av förgasaren och dra åt sex håll fast skruvarna. Fäst choke stången med låsclipset. Avlägsna butik trasa på insugsgrenröret och installera förgasaren på fordonet. Anslut bränsleledningen, gasreglage koppling, choke wire och håll ned bultar. Starta bilen och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75049.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.