Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av en 1969 Chevy Truck strålkastare

Den 1969 Chevrolet lastbil har två strålkastare. Därför kommer varje strålkastare ha två trådar inbyggda, en för helljus och en för halvljus. Headlight misslyckande var vanligare på vissa tidiga bilar. Den dimmer på dessa fordon montera på golvet och exponerar ledningar och anslutningar till ett överflöd av fukt och korrosion. En annan fråga var den faktiska strålkastare omkopplaren eller kontakten som är ansluten till den skulle värma upp och anslutningen skulle misslyckas. Headlight misslyckande är oacceptabelt, och alla frågor måste hanteras och korrigeras för att upprätthålla säker körning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skruvmejselsats Sida 2 jumper kablar
skiftnyckel som
Stålborste 12-volts testlampa
Visa fler instruktioner

1

Sätt på skyddsglasögon. Ta minst en strålkastare glödlampa, med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort hold-down ring runt strålkastaren, och testa den. Anslut en bygel mellan en av de parallella stiften på strålkastaren och den positiva polen på en 12-volts batteri. Anslut en andra bygel mellan batteriets minuspol eller ett jordat motorkomponent och enda stift under de två parallella stift. Om ljuset är dåligt, byt ut den.
2

Inspektera hela säkringsdosan för en utbränd eller missfärgade säkringar. Säkringsdosan på en '69 Chevy truck är placerad under instrumentbrädan på förarsidan av lastbilen. Den '69 Chevy truck använder en säkring glasrör.
3

Inspektera jordledningen, som bultar till radiatorn stöd bakom strålkastaren uttaget på de flesta äldre bilar, för en bra anslutning. Om anslutningen bränns eller missfärgad, skruva isär den med en skiftnyckel och rengör det med en stålborste. De flesta modeller har en liten svart tråd som monteras i chassit med en 5/16-tums självgängande metall skruv.
4

Ladda Chevy truckens batteri med en laddare eller genom att köra motorn i 15 minuter. Om du laddar batteriet, bör det röda uttaget på laddaren vara ansluten till den positiva polen och den svarta terminalen ansluts till den negativa polen på batteriet. Dra strålkastaren byta till fullt
5

-på befattning. Om brytaren dras ut halvvägs, lyser det de parkeringsljus bara. Klicka på dimmer flera gånger, ta notis om huruvida helljus kontrollampa i instrumentpanelen tänds. Om helljuset tänds, testa dimmer.
6

rulla tillbaka mattan eller golvmattan runt dimmer, finns på lastbilen golvet. Leta reda på och ta bort kontakten. Använd två jumper kablar och ansluta alla tre trådarna i dimmer Kontakten tillsammans. Om strålkastarna tänds, byt dimmer. Om lamporna inte tänds, kontrollera kontakten med en 12-volts testet ljus för en het tråd. En tråd i Nätadaptern ska lysa testet ljuset såvida strålkastare switch är dåligt. Var säker på att testet är ljuset till en metall marken.
7

Demontera strålkastaren switch. Den huvudsakliga mekanismen för omkopplaren är bakom instrumentbrädan och draget knoppen är på utsidan av instrumentbrädan. Från under instrumentbrädan, trycker den fjäderbelastade flik, som sitter på strömbrytaren mekanismen, och rotera strålkastaren åt vänster för att aktivera innerbelysningen. Brytaren måste vridas för att dra i knoppen och staven ur växeln mekanismen. Skruva den tunna muttern på framsidan av instrumentbrädan som håller omkopplaren i instrumentbrädan med en låda-nyckel. Släpp knappen under instrumentbrädan och koppla ur den.
8

Probe strålkastare kontakten med en 12-volts DC testet ljus tills varmtråd hittas. Om ingen varmtråd hittas, kontrollera kontakten som kommer genom kåpan nära säkringsdosan på huven sidan av hytten. Kontrollera kontakten och strålkastare switch för värmerelaterade fel, smält eller missfärgade ledningar.
9

Inspektera pluggar Kabelstam på brandväggen sidan av hytten, som går genom brandväggen, för bränd eller missfärgad ledningar. Dessa ledningar är placerade runt det område där styraxeln kommer genom kåpan.
10

Trace ledningsnätet från strålkastarnas lampor eller strålkastare tillbaka till kåpan, kolla efter spruckna, slitna eller brända kablar. Om eventuella skadade kablar finns, byta ut eller reparera ledningsnätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73830.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.