Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera Länkar krängningshämmare på en 1998 Caravan

De krängningshämmare länkar i en 1998 Dodge Caravan ansluta de främre stagen till krängningshämmaren. Den krängningshämmare överför vridmoment över hela minibuss från ena sidan till den andra. Vid kurvtagning, skiftar husvagnens vikt till utsidan av svängen, komprimera strut mer på ena sidan än den andra. Trycket överförs via länkarna vägen bar till krängningshämmare, ökat trycket på motsatt strut. Detta minskar rulle och stabiliserar 1998 Caravan. De krängningshämmare länkar har bollen och uttaget design. Med tiden slits uttaget och en clunking buller avger från krängningshämmaren länken. Så småningom kommer den Krängningshämmarlänkens sönder om det inte ersätts. Saker du behöver
Automotive domkraft
1/2-tums drive lug nut socket
1/2-tums enhet mutterdragare
Jack står
Metric skiftnyckel satt
1 /2-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 1998 Dodge Caravan på en nivå plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonets front med en bil domkraft. Placera pallbockar under båda sidorna av fordonets front under hjälpramen.
2

Ta bort muttrarna med en lug nut socket och mutterdragare. Ta bort däcken.
3

Ta bort muttrarna som fäster krängningshämmaren länken. De krängningshämmare länkar fäster med en pinnbult och mutter på både främre fjäderben och den främre krängningshämmaren. Placera en skiftnyckel på muttern först. Använd en liten 8 mm nyckel för att hindra tappen från rotera medan lossa muttern. Upprepa för den andra muttern. Upprepa för den motsatta sidan.
4

Placera krängningshämmare länkar. Montera och dra åt muttrarna. Använd dubbla skiftnyckel setup för att förhindra att tappen kan rotera du dra åt muttern.
5

tillbaka däcket. Montera muttrarna för hand.
6

höja fordonet med fordonsindustrin domkraft. Avlägsna domkraften. Sänk fordonet.
7

Dra åt muttrarna med hjälp av 1/2-tums lug nut socket och 1/2-tums enhet momentnyckel till 100 fot-pund. vridmoment. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74483.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.