Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar avgasrör på en Ford Powerstroke Diesel

Effekt taktsmotorer visas i tunga Ford lastbilar tillverkade sedan 1994. De använder dieselbränsle och har typiskt en turboladdare. Den första Power Stroke motorn hade en cylindervolym på 7,3 liter och var i produktion från 1994 till 2003. Avgasgrenröret samlar avgaserna från cylindrarna, och varje sida av motorn typiskt har en egen avgasgrenröret. Den vanligaste orsaken till byte av avgasgrenrör är rost som orsakas av avgaserna. Saker du behöver
Hylsnyckel
Ordet jack
Jack står
Shop handduk
antikärvningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

bort kablarna från de negativa terminalerna på båda batterierna med en hylsnyckel. Detta förhindrar att någon av misstag starta motorn när du byter ut grenröret.
2

Gå höger avgasgrenrör från toppen av motorrummet. Böj flikarna på fästskruvarna för höger avgasgrenrör och koppla inloppsröret av rätt ljuddämparen från höger grenröret med en hylsnyckel.
3

Höj fordonet och stöd den på pallbockar. Gå till vänstra avgasgrenröret underifrån bilen, och böj flikarna på fästskruvarna för den vänstra avgasgrenröret. Koppla inloppsröret i den vänstra ljuddämparen från vänster grenröret med en hylsnyckel.
4

Rengör topplock med en butik handduk, och tillämpa antikärvningsmedel på gängorna på den nya avgas grenrör. Anslut den nya vänstra grenröret med en ny packning och flikar låsning. Efterdra alla skruvarna för vänster avgasgrenrör till 45 foot-pounds med en momentnyckel. Böj flikarna över bulthuvudena att säkra bultarna.
5

Sänk bilen och anslut den nya högra grenröret med en ny packning och flikarna. Efterdra alla skruvarna för rätt avgasgrenrör till 45 foot-pounds med en momentnyckel. Böj flikarna över bulthuvudena att säkra bultarna.
6

Anslut kabeln till den negativa polen på bägge batterierna med en hylsnyckel. Starta motorn och åtgärda eventuella läckor i avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75189.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.