Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Min 1998 Hyundai Elantra inte startar efter det sitter

Om du har problem med att starta din Hyundai Elantra efter det sitter, kan det finnas ett par frågor pågår. Du kanske har ett dött batteri i bilen. När batteriet sitter, förlorar det sin laddning. Du kan också ha en läckande bränsletanken. Om du låter bilen sitta med en läckande bränsletank, kan gasen i tanken läcka ut, lämna din Elantra inte kan starta. Andra frågor kan vara med korrosion på batteripolerna eller en dålig generator /startmotor. Du kan enkelt felsöka problem med lite kunskap i ämnet innan du tävlar ut och spendera pengar på en mekaniker. Saker du behöver
Soda
Stålborste
Startkablar
Nytt batteri
Visa fler instruktioner
1

Titta runt bränsletanken på din Elantra. Notera eventuella läckor, eller om marken kring bilen luktar gas. Har bilen bogseras till en mekaniker att lappa bränsletanken om du hittar ett problem.
2

Sätt in nyckeln i Elantra tändning och sedan försöker starta bilen. Om du hör ett klickande ljud, ha starter och sedan generatorn granskas av en mekaniker. De kan ansluta din bil upp till specialutrustning och testa dessa komponenter.
3

Öppna huven på bilen och lukten runt batteriet. Om batteriet luktar som ruttna ägg, få batteriet utbytt.
4

Koppla bort anslutningarna från batteriet och rengör dem med en stålborste och lite läsk. Detta kommer att rengöra någon korrosion off av terminalerna.
5

Kontrollera kablarna kommer ut av batteripolerna för eventuella sprickor eller brott. Har terminal trådar ersätta med en mekaniker om du hittar några sprickor eller brott. Avbrott i ledningar kommer att hålla strömmen flödar till motorn.
6

Anslut batteripolerna efter att du har rengjort dem eller hade ledningarna ersätts. Försök att starta bilen.
7

Snabbstarta bilen och låt den vara igång i ca 5 minuter för att ladda batteriet. Stäng av bilen av och sedan försöka starta den.
8

Byt ut batteriet om bilen inte startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74181.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.