Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man startar en motor Efter en ombyggnad

Under motorns återuppbyggnaden, är det av största vikt att använda massor av montering lube på saker såsom kamaxel och lyftare. Dock är ett ställe du inte vill olja mellan de bearbetade ytorna på vevstaken och mössa. Olja det orsakar felaktiga vridmoment läsningar av staven bulten. När den instängda oljan bränner bort, vevstake bultar lossa och orsaka katastrofala fel. Smörjning är fortfarande den mest avgörande frågan när du startar en motor efter ombyggnad det. Smörj motorn genom priming det innan. Också vara säker på att motorn är redo att köra i 30 minuter. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench set
Skruvmejselsats
Shop handdukar
Ficklampa
Märkpenna
Borrmotor
Oil priming verktygssats
Socket
Mekanisk oljesticka
Visa fler instruktioner
1

Anslut en mekanisk mätare oljetryck i motorn, även om det bara används i en tillfällig situation. Den mekaniska oljetrycksmätaren kan anslutas till det gängade gängade hålet där motorns elektroniska sändarenhet är installerad. Den mekaniska mätare är mycket mer exakt än en elektronisk sändarenhet för en elektronisk mätare eller en olja ljus och bör användas när du startar en ombyggd motor.
2

Koppla fördelaren placerad på ovansidan av en V-8 motorn eller på sidan av en inline motor, så att motorn inte startar när du roterar vevaxeln. Lossa men ta inte bort nummer ett tändstift från cylinder.The nummer ett tändstift varierar med olika tillverkare, konsultera manualen motorservice för den specifika motorn för att lokalisera nummer ett tändstift. Hitta den 0-graders linje markeras på vevaxeln balansblock. Balansblocket är ansluten till den främre av vevaxeln och är bakom motorns nedre remskivor. Bump startmotorn i korta stötar genom att bara veva motorn för en bråkdels sekund. Lyssna efter komprimering tongångar nära nummer ett tändstift. Efter att ha hört kompression läcka från löst tändstift, justera 0-graders strecket på vevaxeln balanseringsdon med tidpunkten fliken på kamkedjan luckan genom att stöta eller rotera motorn i samma riktning som starter vänder det.

Billiga 3

Ta bort fördelarlocket från distributören. Gör en markering på fördelningshuset som sammanfaller med rotoraxeln pekaren. Pekaren bör påpekas på numret ett tändstift torn i locket. Om inte, se till att motorn inte klarade kompressionsslaget och distributören har installerats korrekt. Gör ett annat märke på distributören basflänsen bostäder och en motsvarande på insugningsröret.
4

Lossa och skjut distributör hold-down klämma tillbaka. Lyft distributör av intaget. Shine en ficklampa ner in i fördelaren hålet. Lägg märke till den platta spåret i oljan pumpaxeln. En Chevy motor användes som exempel här, kolla din specifika motor för instruktioner olja grundning
5

Ta bort ventilen täcker från motorn.. Häll en halv liter olja över lyftarna strax före start av motorn.
6

in en olja stång pump priming in en 1/2-tums borr motor. Skjut plana klingan den primande verktyget i pumpstången spåret, som är beläget inuti fördelaren hålet. Rotera borrmotorn i medurs rotation, startar borren och prime oljepumpen. Övervaka mätaren oljetrycket att vara säker att oljetrycket är byggnad och når minst 30 psi. Prime motorn i 10 minuter. Anmärkning om oljan når även vipparmarna på alla cylindrar.
7

tillbaka distributören genom att rikta rotorn knappen pekaren med motsvarande märkning på huset och justera den andra markeringen på huset med insugningsröret . Med inställningsmärkena linje, bör rotorn syfta till nummer ett tändstift tornet i fördelarlocket på kompressionsslaget. Dra nummer ett tändstift. Återanslut distributören kontakten. Sätt tillbaka ventilen täcker.
8

Vrid nyckeln på i 20 sekunder och sedan iväg till 20 sekunder. Detta cykler bränslepumpen att skicka bränsle till motorn så det blir tillräckligt med bränsle för att starta motorn utan överskjutande veva. Överskott startförsök på en nyligen ombyggd motor kan orsaka skador på motorn. Cykel flera gånger på knappen för att tillåta bränsle i insprutningssystemet, starta sedan motorn. Om motorn är utrustad med en mekanisk bränslepump, spraya en liten explosion av startfluidum in i förgasaren så att motorn inte vev onödigt att pumpa bränsle i förgasaren. Startvätska bidrar till att undvika onödig motorn startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74698.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.