Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en EGR-ventil för 2000 Toyota RAV4

för avgasåterföring (EGR) i 2000 Toyota RAV4 är en avgas intag regulator kopplad till insugningsröret på motorn. Först infördes i början av 1960, reglerar det blandningen av bränsle och avgaser (syre) kommer in i motorns förbränningsrum. Den fungerar genom att tillåta uppmätta mängder av avgaserna att komma in i förbränningskammaren, vilket minskar temperaturen inuti kammaren under förbränningen. Det har blivit en viktig del i att förbättra bränsleeffektiviteten och minska smog. Saker du behöver
Ny EGR-ventil och packning
Hög temperatur-resistenta packning tätningsmedel
Paint skrapa
Hylsnyckel
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner

en

Öppna huven och leta reda på EGR-ventilen, som är monterad på den vänstra bakre delen av insugningsröret i närheten av brandväggen. Låt batteriet koppla in, men använd försiktighet inte att kontakta stolparna med några verktyg.
2

Koppla slangen luftintag leder till insidan vänster framskärm väl och fäst till insugningsröret. Detta kommer att ge bättre tillgång för byte av EGR ventilen.
3

Koppla den enskilt stift elanslutning från EGR-ventilen för hand. Koppla ur röret gummiutsugring och inspektera båda dessa delar för slitage eller sprickor. Byt ut dessa delar som behövs.
4

Ta bort de två EGR fästskruvarna sitter på ventilen med en hylsnyckel. Knacka försiktigt på ventilen för att bryta förseglingen med hjälp av en hammare eller gummiklubba. Ta bort den gamla EGR-ventilen och skrapa bort den gamla packningen med en färgskrapa. Vara noga med att inte låta något skräp att komma in i motorblocket.
5

Applicera en tunn sträng av hög temperatur-resistenta packning sealer på den nya packningen. Placera packningen med tätningsmedel ner, direkt på grenröret öppningen. Vill inte störa packningen placering, vilket kan orsaka ett tomrum. Kontrollera att monterings bulthål rätt inriktade så att ersättningsventilen kommer sits och montera korrekt.
6

installera försiktigt den nya EGR-ventilen i grenröret öppningen. Säkra ventilen på plats med de två fästbultarna. Sätt tillbaka röret gummi vakuum och den enda stift elanslutning. Återanslut röret luftintaget.
7

Lossa båda batterikablarna med hjälp av en skiftnyckel, som kommer att återställa elsystemet och check-motorn ljus indikator. Håll batteriet kopplas bort under minst sex timmar innan du ansluter den. Anslut sedan batteriet, starta motorn och kontrollera om check-motorn förblir släckt. Testa reparationen genom att vrida bilen av och på flera gånger under observation om kontrollen-motorns varningslampa tänds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73847.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.