Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Förklaring av en parallell Pin Punch

Ta bort en låssprint från en drivaxel eller remskiva kan vara knepigt utan rätt verktyg . En parallell pinndorn gör bort stiften en enkel uppgift för ingenjörer och mekaniker . Beskrivning

En parallell pinndorn är en solid metall stans med en slutbleck i ena änden. Den motsatta änden av stansen vrids till en specifik diameter . Sidorna av stansen inte är avsmalnande. Parallella pin stansar finns i olika storlekar , och kan ha ett gummerat grepp eller en vakt för att skydda handen från dåligt riktade hammarslag .
Använd

Välj parallell stift stans med en diameter som matchar tappen som skall avlägsnas , och placera stansen på änden av tappen . Tag i stansen stadigt och slå på skaftets bakre med en hammare. Lossa stiftet förväg med ett avsmalnande punch gör parallella punch lättare att anpassa och förhindrar skador på slutet av stansen .
Alternativa användningsområden

Parallel stift stansar kan användas för att rikta in hålen i metallplattor eller andra föremål , under förutsättning att hålen har samma diameter och löper parallellt med varandra. En parallell pinndorn kan också användas som en pinne för att hålla flera hålad plattor i linje medan borrning eller knacka inträffar . Parallella stift slag används i trä för att köra en spik vidare in i en yta utan att påverka den omgivande träet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74442.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.