Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en strålkastare i en Hyundai Accent

Ändra en strålkastare i en Hyundai Accent är ett nödvändigt ont när lampan (s) brinner ut. Till skillnad från de sk sealed beam enhet strålkastare från den gamla goda tiden, sysselsätter Accent en insats halogenlampa. Denna insats är placerad inuti en strålkastare montering som är en bultad in i den främre grillen. Accent ändrade mönster under 2000 på glödlampan och proceduren för att installera det. Accenter gjorda för årsmodeller 1995-1999 ta en annan framlykta. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
9004 högt /lågt strålkastare bean byte (1995-1999) katalog H4 hög /låg beam ersättare strålkastare (2000-2008) katalog Latexhandskar

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på baksidan av strålkastare montering enhet med den förbrukade strålkastaren. Om du har tillgång till strålkastaren och tråd, fortsätt till steg 3. Om du inte har utrymme för att komma åt glödlampan gå till steg 2.
2

Ta bort den övre strålkastare församling fästskruvar med Ratchet och uttag. Dra strålkastare församling utåt bort från Accent. Det är fortfarande fäst med guide-pin ball sockets som måste unseated, så du måste ge det några bra bogserbåtar för att ta bort dem. Var noga med att inte repa monteringen linsen eller färgen på stänkskärmen. Också vara medveten om att trådarna på strålkastaren och markör lampor fortfarande är fäst på pannlampan. Avsätta det nog att få tillgång till strålkastarna med handen.
3

Lossa kablaget går till strålkastaren. Selen på senare modeller använder en låsklämma som måste tryckas inåt för att frigöra anslutningen.
4

Dra av svart gummi skyddande packning täcker strålkastaren (om tillämpligt).

5

Vrid kvarhållningskragen av strålkastaren ett tredje varv moturs (1995-1999) eller ur hållaren trådklämman håller strålkastaren på plats (2000-2008). Kragen använder flikar som linjerar med skårorna i pannlampan. När du har vänt det till en tredjedel av en sväng, kommer du att kunna dra kragen och strålkastare ut. Tråden stoppbygeln använder en skruv på ena sidan för att hålla den på plats och fungerar också som ett gångjärn. På den motsatta sidan av skruven är frisättning och lås för trådklämman. Tryck inåt och bort från låset.
6

Ta bort den gamla strålkastaren.
7

Sätt på latexhandskar innan du öppnar paketet med den nya strålkastaren. Oljor i huden skadar glaskulan om kontakt.
8

tillbaka strålkastaren genom att vända avlägsnandet. Testa lamporna när du har kopplas kablaget och innan installerat om strålkastare församling (om du var tvungen att ta bort det) för att se till att den fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71745.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.