Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en webbkamera i en 350 Motor

Kamaxeln öppnar ventilerna i motorn vilket gör att en luft bränsleblandning för att komma in i cylindern för antändning, varefter avgasventilen öppnar för att släppa avgaser från cylindern. Kamaxeln i en 350 Chevrolet motor har 16 excentriska lober som när roteras trycka upp lyftarna. Lyften pressar tryckstången i baksidan av vipparm som är på en stödpunkt. Vippan i sin tur pressar ner på ventilskaftet och öppnar ventilen. Ett skäl för att installera en ny kam är att öka lob hiss som ökar prestanda och kraft. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Momentnyckel
Harmonic balancer avdragare
Vise griptång
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel set
Cam installation verktyg
Glykol dräneringskärlet
Hammer
motormontering lube
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Kamaxel
1

Töm motorn på glykol, genom att placera ett uppsamlingskärl under kylaren avtappningsventil och öppna avlopp. Ta bort den övre och nedre kylarslangen genom att lossa klämmorna. Unbolt och ta bort kylaren. De flesta Chevy radiatorer hålls i av två håll fästen ovanpå kylaren. Efter uttagningen dra kylaren rakt upp. Bort vattenpumpen från motorblocket, genom att ta bort de fyra, 3/8-tums bultar, två på varje sida ligger i framsidan av motorn
2

. Koppla bort Värmeslangarna genom att lossa slangklämmorna.
3

Dra harmonisk balansaxel från framsidan av vevaxeln med hjälp av speciella avdragare. Avdragaren bultarna till samma skruvhål som håller remskivan botten motorn till den harmoniska balansblock. Trä den stora centrumbult in, för att tvinga balancer från vevaxeln.
4

Skruva loss de åtta 1/4-tums bultar från kamkedjan täcka och ta bort locket. Dra bort det långsamt så att tätningen inte är skadad.
5

Passa in de två punkter, en prick på kamaxeln, den större växel, och en på, vevaxel, den mindre redskap. Prickarna måste anpassas perfekt till deras garderob punkten. Vevaxeln måste roteras för att göra detta. Vrid vevaxeln genom att trä en skruv i den främre änden av vevaxeln och vrida den medurs mot motorn eller sätta balansaxel på tillräckligt långt för att gripa vevaxeln och vrid.
6

Markera fördelningshuset och intag med en motsvarande märkning nära håll slå ner. Ta bort fördelarlocket och göra en motsvarande märkning på insidan fördelningshuset med pekaren på rotorn knappen. Skruva av distributören håller ned klämma och dra distributören axeln rakt upp från insugningsröret. Var noga med att ta bort spolen tråd, vakuumslang, och dra distributören från huven.
7

Lossa bränsleledningen och gasreglage koppling från förgasaren. Skruva loss insugningsröret från de två cylinderhuvuden och ta bort den. Det finns sex bultarna som håller grenröret till varje cylinderhuvud. Använd en stor skruvmejsel för att bända intaget upp efter skruvarna har tagits bort. Ibland packningen självhäftande lim på grenröret topplocken.
8

bort ventilen täcker från cheferna. Lossa alla muttrar vipparmen på alla 16 vipparmar. Börja med nummer en cylinder, som betecknas med den första tändstiftet på det vänstra cylinderhuvudet sedd från framsidan, och ta bort tryckstången och lyften från motorn. Tryckstången är under vipparmen och lyftaren är på undersidan av tryckstången. Tryckstången och lyftare måste gå tillbaka i exakt samma ställe som de kom ut. Detta måste göras för alla 16 lyftare och stavar tryckknappar.
9

Ta bort de tre små skruvar från kamaxelhjulet, och dra växel off. Stöd kamkedjan så att den inte faller in i den lilla öppningen i oljetråget i botten på vevaxeln.
10

Bolt kamaxeln bort verktyget till de tre bultar hål på framsidan av kamaxeln . Dra kamaxeln ut att hålla den så jämn som möjligt, vrida den fram och tillbaka lite för att hjälpa den på traven.
Installera de nya Kamaxel
11

Coat kamaxeln lober med montering glidmedel eller tjockolja och tillämpa en liberal mängd runt lagret rundorna av kamaxeln. Fäst cam installationen verktyget till den nya kammen. Skjut försiktigt ny kam i motorn roterar den samtidigt som du håller den nivå som den trycks i.
12

Ta kammen monteringsverktyg. Bolt på kamaxeln redskap, med hjälp av en enda bult och tappen för nu. Vrid kamaxeln tills kamdrev pricken är klockan sex läget och perfekt inline med vevaxeln prick, som fortfarande bör vara högst upp. Ta kamaxeldrevet och placera kamkedjan över kamaxeln och vevaxeln dreven samtidigt positionera kamdrev anpassningen till tappen och de tre skruvarna. Montera de tre skruvarna. Det kan ta flera försök att få den exakta positionen för kamdrev med kamkedjan.
13

Applicera glidmedel till lyftarna och skjut tillbaka dem i exakt samma hål som de kom ut. Montera stötstänger tillbaka till samma lyftare de var när demonteras. Flytta vipparmen ovanpå tryckstången och trä rocker muttern ett par varv på stuteriet. Upprepa detta tills alla 16 lyftare, stänger push-och rockers är tillbaka i exakt samma ställe som de var när motorn togs isär.
14

Montera locket kamkedjan över kamkedjan, med en ny packning och tillämpa silikon packning sealer till oljetråget kontaktyta och dra åt skruvarna.
15

Spot ett nytt intag packning till topplocken och block. Applicera ett tunt lager av silikon packning sealer till remsorna blockera packning i fram-och baksidan av blocket, för att förhindra oljeläckage. Sätt tillbaka insugningsröret och bultar. Dra åt grenrörsbultarna från mitten och utåt, omväxlande från ena sidan till den andra.
16

Skjut harmonisk balansaxel tillbaka på vevaxeln. Var noga med att rada upp nyckeln och nyckelhålet. Skruva in bulten i vevaxeln och dra balansblock hårt på axeln.
17

Byt vattenpump och kylare genom att vända stegen där de togs bort. Byt även bränsleledningen och gasreglage-bindning.
18

Skjut fördelaren tillbaka in i intaget hålet och in i oljan pumpstången kortplats på botten av fördelaraxeln. Passa motsvarande markeringar som gjorts på intag och på insidan fördelningshuset med rotorn knappen. Distributören blir bara lite när den glider ner i hålet. Det är en bra idé att vända rotorn knappen tillbaka, motsols, bara en bit från de varumärken så när den glider in och förvandlar den sitter precis rätt. Anslut distributör i och sätt tillbaka vakuum linje.
19

Vrid motorn tills den övre dödpunkt märke på balansblock riktas till tidpunkten pekaren på transmissionskåpan. Skjut vipparmarna ner på antalet en cylinder, bör de vara även om motorn är på kompressionsslaget och rotorn knappen ska peka på tändkabeln i locket som motsvarar cylindern en. Om inte rotera motorn 180 graders tillbaka till samma timing märket. Med cylindern på nummer ett kompressionstakt åt både rocker låsa muttrarna tills stången inte kan fritt roteras under rocker, dra sedan åt muttern ytterligare 3/8-tums tur.
20

Justera ventilerna på nästa cylinder, som är cylinder åtta, genom att rotera motorn tills rockers på cylindern åtta är ännu på topp och justera dem. Nästa rotera motorn så cylindern fyra har rockers jämn och justera dem. Fortsätt denna process med Chevy små block tändföljd, i medurs riktning, är tills alla 16 ventiler justeras.
21

Byt ventilen täcker på båda cylinderraderna, fylla på kylaren och starta motorn . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73744.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.