Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en generator på en Jetta TDI

Generatorn i en Jetta TDI använder energi som skapas av bilens kör motorn att kontinuerligt ladda batteriet. När generatorn börjar dö, en röd lampa formad som ett batteri kommer att lysa på instrumentpanelen och batteriet kommer att ta upp den slappa och arbeta hårdare. Byt generatorn i tid för att förhindra att större problem uppstår med Jetta. Saker du behöver
Stoppklossar
öppen nyckel
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Jetta TDI på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar runt ett av hjulen. Öppna huven och stödja den på plats med huven prop. Koppla bort den negativa batterikabeln med en öppen nyckel.
2

Ta bort skruvarna motorkåpan med en Phillips skruvmejsel. Lossa slangklämman på slutet av intaget slangen med en platt skruvmejsel. Koppla intaget slangen och ta bort motorkåpan från fordonet.
3

Släpp spänningen på generatorn bältet med hjälp av en hylsnyckel på remspännaren. Tryck handtaget av hylsnyckel bakom remspännaren. Dra fram på hylsnyckel så att det kommer att fungera som en hävstång mot spännaren och föra det framåt. Ta bort remmen från remskivan.
4

Koppla ur elanslutningen från generatorn. Ta generatorn montering bultar med en hylsnyckel och en 13 mm hylsa. Ta generatorn.
5

Sätt den nya generatorn på plats och säkra bultar med en hylsnyckel. Tryck på remspännaren med en hylsnyckel och placera generatorn remmen på remskivan. Släpp spänningen på remspännaren och låt det lösa på plats.
6

tillbaka motorkåpan och dra åt skruvarna med en Phillips skruvmejsel. Seat intaget slangen och dra åt slangklämman runt anslutningen med en platt skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73585.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.