Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar vattenpumpen på en Cummins 5.9L Turbo Diesel

Cummins B serie motorer är dieselmotorer för lastbilar och industriella applikationer. Den sexcylindriga, 5,9-liters version har dykt upp i Dodge Ram lastbilar sedan 1989. Dessa motorer är turboladdade och kräver ett effektivt kylsystem för att förhindra att motorn överhettas. Vattenpumpen i en Cummins 5,9-liters dieselmotor är på framsidan av motorn, nedanför kylfläkten. Bytet av vattenpump i denna motor kräver avlägsnande av ytterligare komponenter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
långskaftad skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från den negativa terminalen på båda batterierna med en hylsnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avloppet och ta bort avtappningspluggen. Vänta tills kylvätskan rinna ur kylaren och ersätta avtappningspluggen.
2

Lossa de elektriska kontakterna från luften temperaturgivare och massan luftflöde sensor om bilen är så utrustad. Lossa inloppsröret för turbo och ta bort kåpan för luftfiltret med en hylsnyckel. Avlägsna växelströmsgenerator.
3

Rotera spännare medurs med en långskaftad nyckel för att lindra spänningen på tillbehöret drivremmen, koppla sedan ur bältet. Ta bort fästbultarna för vattenpumpen med en hylsnyckel och koppla bort vattenpumpen från motorn. Avlägsna och kassera O-ringen från vattenpumpen.
4

Montera en ny O-ring på sitt monteringsspår på vattenpumpen. Montera vattenpumpen så att läckhål på vattenpumpen är vänd nedåt. Dra åt bultarna för vattenpumpen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Installera tillbehöret drivrem med en långskaftad skiftnyckel. Anslut växelströmsgenerator och vridmoment sina bultar till 30 foot-pounds med en momentnyckel. Montera luftfilterhuset och fäst inloppsrör för turboladdaren. Fäst de elektriska anslutningarna till lufttemperatursensor och massa luftflöde sensor.
6

Fyll kylaren med kylarvätska och anslut kablarna till de negativa batteripolerna med en hylsnyckel. Starta motorn och låt den värmas upp. Kontrollera och korrigera eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74830.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.