Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar en Ford Aode Transmission

Ford AOD automatisk överväxel fyrväxlad växellåda, som infördes 1980, användes med de flesta Ford motorer av dagen. Ford presenterade senare Aode, en datorstyrd version av AOD. Den Aode användes 1992-1995, då det förbättrades med bredare utväxling för att bli 4R70W. Den Aode och 4R70W skiljer sig från den äldre AOD med en bifogad kabel, vilket datorstyrning. AOD växellåda identifieras visuellt, först att identifiera AOD, sedan att skilja mellan Aode och 4R70W sändning. Instruktioner
1

Skjut under fordonet för att se överföringen pannan. Transmissionen är under fordonets centrum, omedelbart bakom motorn. Formen är placerad på undersidan av överförings-och fäst med 14 bultar. AOD, Aode och 4R70W växellådor har alla samma panna form, illustrerad på Fordification.com sektion AOD avsnitt om Automatic Transmission Identification sidan.
2

Look för elektroniska kabel och stickkontakt. Aode och 4R70W växellådor har en kontakt på chaufför-side baksidan av växellådshuset. Det är där den elektroniska kontroll-kabeln ansluts till enheten och är det som skiljer den äldre AOD överföring från Aode och 4R70W enheter.
3

Identifiera skillnader mellan Aode och 4R70W. Även i huvudsak samma transmission, identifierar Thunderbird och Cougar Club of America sina olikheter som olika utväxlingar och 4R70W har en större utanför oket diameter slip på drivaxeln, som kräver en annan anknytning bostäder. En annan identifiering verktyg, finns på The Ranger Station, identifierar 4R70W transmission kod som "U", som ligger på Säkerhetsöverensstämmelse Certifieringsetikett på insidan förarsidans dörr stolpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73743.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.