Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man beräknar en injektor Flöde

Förbränningsmotorer är exakta maskiner avsedda för krävande specifikationer för att maximera effekt och bränsleeffektivitet . För att uppnå detta måste en specifik bränsleinjektor användas som introducerar bränsle in kolvarna för förbränning vid en precis hastighet som bestäms av egenskaperna hos motorn. Så länge dessa egenskaper är kända med säkerhet , kan den nödvändiga injektor flöde hittas med enkel matematik . Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Multiplicera motorns hästkrafter med dess broms specifik bränsleförbrukning ( BSFC ) . Det senare är en konstant som åtgärder mellan 0,4 och 0,7 för bensin - drivna system . För sugmotorer , uppskatta BSFC till 0,4 till 0,5. Använd 0,5 till 0,6 för nitrösa motorer . För forcerad induktion och roterande motorer , använd 0,6-0,7 i ekvationen . Använd ett värde mellan 1,2 och 1,4 för metanol - drivna system .
2

Dividera resultatet med antalet injektionsmissbrukare i motorn .
3

Dividera detta nytt nummer av injektorn arbetscykel . Detta är vanligen cirka 0,80 , men aldrig mer . Resultatet är injektorns flödeshastigheten i Ibs . per timme per injektor . Multiplicera slutresultatet med 10,5 för att omvandla detta till kubikcentimeter per minut ( ml /min ) .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75550.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.