Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Fordon Problem Transmission

Automobile sändningar är komplicerade system som består av flera komponenter som samverkar. Problem är mest benägna att utveckla när en eller flera av dessa komponenter arbetar i otakt med de andra. Regelbundet underhåll och kontroller vätska kan bidra till att förebygga de vanligaste överföring problem. Identifiering

En bils växellåda gör jobbet för att skicka ström från motorn till drivhjulen på bilen, enligt Lee Myles Transmissions. Bilar kan vara framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, som anger vilka uppsättningar av hjul får ström från motorn. Förutom att överföra kraften till hjulen, är överföringar också utformat för att anpassa motorns effekt beroende på hur fort bilen är i rörelse. På detta sätt arbetar transmissionen att göra det bästa av motorns effekt baserat på hastigheten på bilen.
Funktion

En serie av apparater och komponenter är ansvarig för den slät och jämn överföring av makt, måste alla arbeta tillsammans för att systemet ska fungera väl, enligt Lee Myles Transmissions. Den systemansvariga består av en planetväxel, en momentomvandlare, en guvernör och gasvajer, och en dator ombord. När en eller flera av dessa komponenter felfunktioner, kan överföring problem utvecklas. Med automatiska växellådor, ibland kan det vara svårt att upptäcka ett potentiellt problem innan det blir allvarligt eftersom det mesta av systemet är automatiserat och utanför förarens kontroll, men kan felaktig koppling och växel hantering på en manuell växellåda skada komponenterna i systemet.
Driving

Automatiska växellådor är tänkta att skifta smidigt när man flyttar från en växel till nästa. Manuella system är också utformade för att växla i en smidig, koordinerad sekvens. Allt som borde vara märkbar är en sänkning av motoreffekten medan den faktiska hastigheten på bilen ökar, enligt Lee Myles Transmissions. Några starka ryck, ryser eller förseningar när du flyttar mellan växlarna kan vara ett tecken på överföring problem. Ett annat problem som händer när en växel inte skifta kallas halka. En växel har halkat när acceleration orsakar motoreffekten att öka, medan hastigheten på bilen förblir densamma. Addera Cold Vs. Hot

I vissa fall när man börjar en bil, kan transmissionsolja nivåer behöver ett par minuter för att nå sina nuvarande nivåer. Detta kan vara särskilt sant i kalla temperaturer, enligt Lee Myles Transmissions. Även kallt, kan systemet fungera smidigt, men när det värms upp vissa märkbara problem, t.ex. en lätt ryck när kugghjul förändring eller clanking ljud, kan utvecklas. Detta skulle kunna vara ett tecken på smutsig eller gamla vätskan rinner genom systemet. Vid kontroll nivåer, ska vätskan vara klar, utan fläckar eller skräp. Vätska kan se något brunt från slitage, men för mycket brunt kan tyda sediment, eller smuts. Detta kan vara ett tecken på att det är dags att tömma och fylla systemet.
Förebyggande /Lösning

enligt tillverkarens schema för service är det bästa sättet att undvika överföring problem . Detta innebär att ha vätskan ändras regelbundet enligt det schema som anges av tillverkaren. Kontroll av vätska på en regelbunden basis kan också hjälpa till med spotting potentiella problem, enligt Lee Myles Transmissions. Extremt smutsig vätska är ett tecken på att fluiden behöver ändras. Långsamma läckor eller tunga läckor kan också vara ett tecken på en förestående problem. Upprätthålla normala vätskenivåer tills en mekaniker kan kontrollera bilen är absolut nödvändigt när någon typ av läckage är fläckig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72107.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.