Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Diesel Insprutningspump i en 2003 Dodge

En dieselmotor är ett alternativ för många Dodge fordon, särskilt tunga lastbilar. En åtta-cylindrig 5,9-liters dieselmotor är tillgänglig för 2003 Dodge Ram 2500 3/4 tons pickup. Denna motor använder bränsleinsprutning och kräver en injektion pump för att hålla bränslet under tryck. Förfarandet för att ersätta diesel insprutningspumpen är densamma för alla full storlek Dodge lastbilar tillverkade av 2001 till 2005. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss kablarna från de negativa batteripolerna med en sockel skiftnyckel. Ta gasen kopplingen och dess fäste. Koppla grenröret bränsleavlopp, och lossa bränsleledningar från insprutningspumpen. Ta bort bränsleröret luft kontroll och anslutning för bränslet avstängningsventilen från insprutningspumpen. Koppla stödkonsolen och olja fyllnadsröret från injektorn pumpen.
2

Sätt en trasa över öppningen i injektorn pumpens växelkåpan. Ta växeln kvarhållande mutter och bricka för insprutningspump med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln medurs med en hylsnyckel tills den övre dödpunkten stift på vevaxeln faller ned i växeln timing hålet. Dra ut sprinten ur växeln timing hålet.
3

Avlägsna låsskruven och dess bricka från insprutningspumpen med en hylsnyckel. Drag fast skruven till 22 ft lbs. med en momentnyckel, därefter trycka drevet för insprutningspumpen från drivaxeln. Koppla monteringsmuttrarna för insprutningspumpen med en hylsnyckel. Ta insprutningspumpen från vevhuset.
4

Installera den nya insprutningspumpen och dra åt muttrar för hand, se till att pumpen kan röra sig fritt inom sina spår. Anslut drivkugghjulet till drivaxeln med dess kvarhållande mutter och bricka. Dra åt muttern till mellan 11 och 15 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Vrid insprutningspumpen moturs för att ta upp växel lash. Dra sina monteringsmuttrarna till 18 ft lbs. med en momentnyckel. Anslut stödkonsolen för insprutningspumpen. Dra åt muttern för pumpens drevet till 48 ft lbs.
6

Anslut röret oljepåfyllningen och kontakten ventil för bränsle avstängningsventilen till injektorn pumpen. Fäst bränsleledningarna till injektorn pumpen. Installera grenröret bränsleavlopp och gasreglage koppling med en hylsnyckel. Anslut kablarna för de negativa batteripolerna.
7

Lossa bleed bulten på bränsleskenan med en hylsnyckel. Tryck på primer-knappen på bränsle överföring pumpen tills bränslet kommer från luftningsskruven inte längre har luftbubblor. Dra åt luftningsskruven till 72 kgf. med en momentnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75126.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.