Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort manuell växellåda i en 93 Ford Ranger

Ta bort manuell växellåda från 1993 Ford Ranger är inte en svår uppgift med rätt förberedelser, rätt verktyg och en kompetent hjälpare. Ranger är identisk med Mazda pick-up så du kommer att behöva både standard och metriska verktyg eftersom delarna är av blandat ursprung. Du bör också ha gott om butiken handdukar eller trasor för att städa upp spill. En praktisk möjlighet att ha är en billig växellåda plugg som kan köpas. Du kan använda en trasa istället. Välj ett arbetsområde som är platt, stabil och fri från hinder. Säkerheten först. Saker du behöver Review, komplett uppsättning grundläggande mekaniker verktyg, standard och metriska
Ordet jack
växellådslyft eller andra våningen jack
pallbockar (4) katalog Shop handdukar eller trasor
träblock 12 "-18" långa
Tillval: överföringsstickkontakten
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln. Sätt i friläge. Tappa överföringen. Använd domkraft för att höja fordonet tillräckligt hög för att arbeta under. Stöd trucken på pallbockar. Testa stabilitet genom att försöka skaka fordonet. Om det finns någon rörelse, åter-ställa läktaren. Lossa nödbromsen.
2

Leta märket fabriken färgen på baksidan av drivaxel och motsvarande märke på framsidan av differential. Om du inte kan se märkena, gör din egen med hjälp av en skrivare eller något outplånligt sätt. Dessa kommer att hjälpa dig att installera axeln och behålla sin balans. Ta bort muttrarna som håller fast den bakre delen av axeln och skjut främre spline ur transmissionen. Använd proppen eller en trasa för att förhindra läckage. Addera 3 p Om du har 4WD, ta bort överföringen. Om du har en V-6, ta ut avgaserna. Koppla den hydrauliska kopplingen linjen, hastighetsmätaren kabeln och de elektriska kontakterna. Märk alla anslutningar för senare installation. Ta bort startmotorn. Placera domkraft med en träbit för att skydda oljetråget under motorn. Sätt lite press uppåt på motorn för att ge stöd.
4

Placera växellådsdomkraft under sändning och sätta en liten mängd tryck för att stödja enheten. Koppla bultarna från balanshjulkåpan till motorn. Avlägsna det bakre växellådsfästet. Avlägsna tvärbalken. Samtidigt släpper trycket på växellådsdomkraft när du tar ut enheten mot baksidan. Arbeta långsamt att frigöra överföringen och få tillräckligt med utrymme för den ingående axeln att rensa plattan kopplingstrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74430.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.