Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man skär en gastank i Half

Cutting en gastank i hälften är inte en alltför svår uppgift om du är utrustad med rätt verktyg. Även om du kan använda en slipmaskin eller ACETYLEN fackla för att utföra jobbet, är det säkraste och kanske mest effektiva verktyg att använda en tigersåg. För att sänka tanken effektivt kommer sågen behöver rättas till med en metall-skärblad. Ett metall-skärblad kommer att använda flera tänder, oftast numrering någonstans mellan 14 och 20 per tum. Detta är mycket mer än en trä-skärblad, som har endast 6 till 8 tänder per tum. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Märkning krita
Drill w /metal-hyvelskäret
Tigersåg w /metall-skärblad
Visa fler instruktioner

1

Skölj bensintanken ut flera gånger med vatten och låt det rinna av. Om du har tid, bör du tillåta även tanken att vädra ut för ungefär 3 till 5 dagar. Självklart ska gasen avlägsnas från fordonet.
2

Använd märkning krita för att rita en linje runt mitten av bensintanken. Genom att följa denna linje kommer du att vara bättre rustade att göra ett rent, rakt snitt runt hela bensintanken.
3

Fäst en bit till din borrmaskin särskilt utformade för borrning i metall. Sätt på dig skyddsglasögon och borra ett hål vid någon punkt längs linjen du ritade med märkning krita. Hålet du borrar kommer att göra det lättare att föra in kniven och börja skära med din tigersåg.
4

Grip Tigersåg stadigt och tryck på avtryckaren för att starta sågen. Starta bladet i hålet du borrade och börjar såga gastank i hälften. Följ din linje och arbeta långsamt. Om du rusa eller trycker för hårt kan du tråkig eller skada sågklingan. Fortsätt att såga förrän du har lyckats separerade bensintanken i halvor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73937.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.