Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ratten i en 2000 Ford Taurus

The 2000 modellen Ford Taurus presenterade en förändring i hur ratten är monterad på rattstången, vilket gör hjulbytet en enklare process än i andra fordon. Hjulet kvarhålles på axeln med en drevaxel belägen bakom ratten, snarare än en kvarhållande bult i fronten; airbagmodulen är också monterad bakom ratten. Saker du behöver
Wrench
Tunn platta Ratchet Tool Review och Hylsnyckelsats
Momentnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
Borttagning
1 .

Parkera bilen med ratten vriden så att båda framhjulen är riktade framåt
2

Koppla bort bilens negativa batterikabeln och sedan koppla ur den positiva, använd en isolerad nyckel för batterikabeln klämmor. Vänta minst en minut för reservkraft för airbagsystemet att bli utfiskade.
3

Bänd upp rektangel formad panelen på höger sida om ratten med en tunn, platt-blad verktyg. Lossa de elektriska kontakterna för horn och luftkudden
4

Lossa rattens pinion bolt -. Den har en längre huvud än de flesta bultar - med en spärr och uttag. (Det kommer att ta 20 till 30 fulla varv med spärrfunktion för att lossa bulten tillräckligt långt.)
5

Dra ratten från rattstången, om det inte kommer att lossna lätt, lossa pinion bulten lite mer. Mata ledningar och elektriska kontakter genom den övre rattstången som du tar bort hjulet.
Installation
6

Installera den nya ratten på axeln, försiktigt mata trådarna så de inte får kläm och dra åt drevet bulten. Om du har en momentnyckel, dra åt bulten till 156 tum-pounds.
7

Anslut luftkudden och horn till ratten med sina elektriska anslutningar, placera sedan plasten panelen igen.
8

Anslut bilbatteri, börjar med den positiva kabeln, då det negativa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72244.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.