Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag oljetrycksbrytaren på en 1998 Oldsmobile Intrigue?

Byta oljetrycksbrytaren på 1998 Oldsmobile Intrigue innebär att komma åt den från under passagerarsidan av bilen. Oljetrycksbrytaren gängor i motorblocket bakom oljefiltret. Växeln övervakar trycket inifrån motorblocket oljepassagerna och skickar den till motorstyrningen dator. Informationen sänds sedan till oljan tryckmätare eller ljus på instrumentbrädan. Om brytaren misslyckas, kan avläsningen på mätaren vara avstängd, eller varningslampan kanske inte fungerar i händelse av ett tryckfall. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Djupt socket set
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Oldsmobile Intrigue och lokalisera den negativa batteripolen och kabeln. Ta bort bulten från kabeln med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Höj framför bilen med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar placeras under rambalkarna. Skjut under passagerarsidan av bilen och leta reda på oljetrycksbrytaren precis bakom oljefiltret på passagerarsidan av motorblocket. Addera 3

Koppla ur ledningsnätet från switchen genom trycka in låsfliken på kontakten och dra den rakt ut från omkopplaren kroppen. Lay kontakten åt sidan för nu och ta bort brytaren från motorblocket med en djup hylsa och spärrskaft.
4

Kassera gamla kontakten och gänga ett nytt in i motorblocket. Dra omkopplaren till 12 foot-pounds med en hylsa och momentnyckel. Tryck in kontakten ledningsnätet på oljetrycksbrytaren, vilket gör att den låses på plats.
5

Höj den främre delen av bilen av domkraften och ta läktaren från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
6

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och installera bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72509.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.