Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt bränsletrycksregulatorn på en Duramax LLY

Duramax motorer är åtta-cylindrig, 6,6-liters motorer som tillverkas av General Motors. Den LLY versionen var i produktion från 2004 till 2005 och är en vanlig motor för full storlek Chevrolet pickups. Bränslesystemet för Duramax LLY motorn är högt trycksatt, och kräver en regulator för att hålla rätt tryck. Utbytesproceduren för bränslet tryckregulatorn är densamma för alla fordon med en Duramax LLY motor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Lösningsmedel 12377981
Air kompressor
T25 TORX Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kapa luftintag och generator med en hylsnyckel. Drag av de elektriska anslutningarna för luftkonditioneringens koppling och luftkonditionering urkopplare. Ta bort fästbultarna för kompressorn till luftkonditioneringen, och tryck kompressorn till höger om motorn.
2

Lyft spärrarna på kontakterna för den huvudsakliga kabelstammen på motorn, och släpp klipp på selen för att lossa kontakterna. Koppla ur kontakten från barometertryck sensorn. Ta bort skruvarna för monteras på motorns kabelstam med en hylsnyckel och dra fästet.
3

lossa de elektriska anslutningarna från motorns kylvätska temperaturgivare, bränsle temperatursensor oljenivågivarens och bränsletryck regulator. Loss röret vatten utloppet från motorn. Lossa klämmorna för slangarna förgreningsdon, och koppla bort slangarna. Lossa fästbultarna för avgasåterföring (EGR) slang och klämman på slangen så att du kan skjuta det åt sidan.
4

Rengör bränsletrycksregulatorn och insprutningspumpen med lösningsmedel 12.377.981 och tryckluft. Lossa skruvarna på bränsletrycksregulator med en T25 Torx verktyg och lossa regulatorn bränsletrycket.
5

Coat de nya O-ringarna för bränsletrycksregulator med ren motorolja och montera dem till det nya bränslet tryckregulatorn. Montera den nya regulatorn bränsletrycket, och dra åt skruvarna till 35 tum-pounds, med en T25 TORX verktyg. Dra åt skruvarna för bränsletrycksregulator igen till 62 tum-pounds.
6

Montera de återstående komponenterna genom att utföra steg 1 till 3 i omvänd ordning. Efterdra alla skruvarna för EGR slangen och huvudmaskinen kablaget till 15 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt bultarna för luftkonditionering kompressor till 37 foot-pounds.
7

Dra runt motorn tills den börjar flöda bränslesystemet. Låt motorn gå på tomgång och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75198.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.