Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Hjullager på en Dodge Caravan

En morrande eller brummande ljud när du kör på vägen är ett tecken på potentiella problem. Om du väja ratten och de förändringar buller, är den skyldige förmodligen ett hjullager. Vanligtvis sker detta endast på ena sidan. Vilken sida har misslyckats genom att lyfta den främre delen av fordonet och snurra på hjulen för hand. Ofta kan du höra ljudet i den sida som har misslyckats. Den misslyckade nav och bäring kan också känna lös när du tar tag däcket genom toppen och botten, och dra in och out.Dodge Husvagnar använder en förseglad nav och bäring. Detta innebär att de enda utbytbara delarna är de hjulbultarna. Lagret kan inte smörjas, och i händelse av fel, måste hela navet och lagret bytas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hjulmutternyckel
Grundläggande uppsättning handverktyg
nytt nav och lageraggregat
Helper Review klädhängare eller bungee rep
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning /Demontering
1

höja fordonet med hjälp av en lämplig domkraft. Korrekta lyftpunkter för Dodge Caravan är placerade under golvet pannan och kroppen. De är märkta med små nedåtriktad trianglar. Placera domkraften under denna punkt, och lyft. När du är klar lyft, placera en säkerhet står i ett läge där det kommer att stödja fordonet om uttaget misslyckas.
2

Använd en skiftnyckel hjulmutter att ta bort de fem hjulmuttrarna. Ta det monterade däcket från fordonet. Du kanske vill anlita en hjälpare att hålla bromspedalen så att borttagningen lättare. Addera 3

Ta bort sprinten från slutet av drivaxel. En saxsprint är en tunn bit metall som ser ut som en sömnad stift, med en rundad bit på toppen. Den nedre delen är delad och böjde båda sätt att förhindra den från att komma ut. Ta bort muttern lås och fjäderbricka också. Medan en medhjälpare håller bromspedalen, bort drivaxel muttern i änden av drivaxeln.
4

bort bromsoket bultar på baksidan av styrspindeln. Ta försiktigt bort bromsoket från rotorn, och stödja sin vikt med en klädhängare eller bungee rep. Om bromsskivan har aldrig varit utanför bilen, leta efter ett litet klipp på en av hjulbultarna. Ta bort den här klippet med en tång, och kassera den. Du kommer inte behöva återanvända detta - det är för montering-line ändamål
5 Ta bort en broms rotor på ett liknande fordon..

Skjut bromsskivan från navet och lagret. Om rotorn har fastnat, applicera penetrerande smörjmedel till det område där bromsrotorn möter navet och bäring. Låt det dra i 30 minuter, och försök igen. Om det fortfarande sitter fast, knacka försiktigt med en hammare runt det område där du besprutas penetrerande smörjmedel. Om rotorn fortfarande inte lossnar, kan du knacka på baksidan av rotorn försiktigt med en hammare för att ta bort den. In på axeln slutet
6

Push, för att frigöra den från splinesen som är en del av navet och lagerenheten. På baksidan av styrspindeln, det finns fyra nav och bära monteringsbultar. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort dessa fyra bultar. Var noga med att inte komma i kontakt med tonen hjulet på axeln. Tonen hjulet är en rund bit på axeln med tänder gjutna i det. Ta navet och lagringen från styrspindeln.
Installation
7

Rengör monteringsytan på styrspindeln noggrant. Montera navet och lagret på splinesen på axeltappen. Flytta navet och lagret i styrspindeln, tills det är helt och hållet sitter på knogen.
8 inte gissa vid åtdragning. Använd en momentnyckel för noggrannhet.

Montera fyra navet och bära bultar från baksidan av styrspindeln. Dra åt dessa bultar i ett korsvis mönster, till 45 fot-lbs. av vridmoment.
9

Placera bromsrotorn på hjulbultar, trycka tillbaka helt på navet och lagringen. Montera bromsoket och adapterenheten på bromsskivan, trycka ner den tills de två bulthålen i bromsok linje med hålen i styrspindeln. Montera de två skruvarna från insidan av styrspindeln. Dra åt de två bultarna till 125 fot-lbs. av vridmoment.
10

Installera navmuttern på änden av drivaxeln. Använd en hjälpare att hålla bromspedalen. Dra åt axelmuttern till 180 fot-lbs. av vridmoment. Montera fjäderbricka och mutter lås på axeln mutter. Installera en ny saxpinne genom hålet i änden av drivaxeln, och dela sprinten i slutet, böja ändarna isär, för att säkra axelmuttern.
11

Montera däck och hjul montering. Dra åt hjulmuttrarna med 100 mul-lbs. av vridmoment, att använda figuranten hålla bromsarna efter behov. Ta säkerheten monter, och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72643.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.