Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tekniken har förändrat Reparation Auto Motor

Eftersom tekniken dikterar kadens alltings mekaniska, så har det dikterat marschen av bilreparationer. Fast en gång i tiden, kanske den kunniga mekaniker ha utnyttjat en uppehållstid mätare och uppsättning carb jetplan för att ligga steget före, måste dagens reparation specialist vara en specialist faktiskt. Från snabba datorer till avgas-gasanalysatorer, är dagens verktygslåda gårdagens MIT labb, och vänder sig till bilar som matchar dessa nivåer av förfining med sin egen. Bil Technologies

Solid-state-datorer har tagit över som den moderna bilens diagnostik navet, driva och följa allt från motorns varvtal till däcktrycket. Bara detta har krävt en revolution i mind-set och verktyg som krävs för att reparera en ny bil, och kommer som både en välsignelse och en förbannelse. Å ena sidan, dagens tekniskt drivna bilar är mer tillförlitliga än förr, och är i hög grad själv diagnostisera. Baksidan av myntet är att många privata mekaniker, som tenderar att ta ut en hel del mindre än återförsäljare för reparation, är långt efter återförsäljare i termer av att kunna serva moderna bilar på ett effektivt sätt.

Tech Tools

En stor del av orsaken privata mekanik är bakom återförsäljare är kostnaden och tillgången till erforderliga verktygen. Återförsäljarna har till sitt förfogande ett brett spektrum av dator analysatorer (för både omborddiagnos och ändrör utsläpp) för att upptäcka källan till fordonsindustrin krämpor.
Dyno Testing

talar Ungefär en dynamometer är en rullande landsväg som används för att placera lasten på en bils drivlinan för att testa dess hästkrafter, bränsle kartläggning och utsläpp under belastning. Bara detta har förändrat landskapet för fordonsindustrin diagnos och tuning nästan oigenkännlighet, eftersom tuners och mekanik kan nu göra timing och justeringar bränsle i farten för de största nivåerna av kraft och effektivitet möjliga.
Utsläppsprovningen

Vid ett tillfälle, var bilar avstämd för att extrahera den största mängd ström från inkommande luft och bränsle, strunt vad som kom ut i andra änden. I dessa dagar av obligatoriska utsläpp testning, har många mekaniker lärt sig att använda avgasmätare att testa för utsläpp i utbyte mot en regering kontrakt att göra så. Addera Utbildning

Dagens mekaniker måste ha en mycket mer formell utbildning än tidigare eftersom den utbildningsnivå som krävs för att diagnostisera och reparera dagens bilar är inte så annorlunda från den som krävs av jet slipade besättningar för 20 år sedan. Institut som UVI tar vanligtvis mellan 18 och 36 månader för att träna en mekaniker till den grad tillförlitlig kompetens.
Framtiden

Du kan förvänta framtidens bilar att bli allt mer komplicerat, dyrt och svårt att reparera än de är idag. Detta kommer att kräva en större mängd diversifiering hos privata mekaniker, som kommer att tvingas att upprätthålla en personal bestående av specialister som inte gör annat än arbete på specifika system. Även de grundläggande verktyg som behövs för att upprätthålla en bil förmodligen inte kommer att förändras mycket under de kommande 50 åren, kommer det att vara de som använder dem som får den största översynen av alla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71435.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.