Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Pertronix Ignitor Problem

Ursprungligen känd som Per-Lux 1962, har Pertronix tändningar alltid varit på randen av elektroniska fordonsindustrin omvandlingar. Enduring sin beskärda del av förlossningarna smärtor genom de första åren kom Pertronix till sin rätt i början av 70-talet med införandet av Kits Ignitor Conversion. Dessa kit tillät användare att byta sina bilens svaga, opålitliga peka-och-kondensor tändningar med moderna elektroniska komponenter, hjälpa till att inleda en ny era för prestanda och bildesign världen. Tändare Components

Tändare Systemet ersätter distributören interna trigger och spänningsreglering systemet med en magnetisk halleffektsensor och elektronisk modulator. Fördelarna med detta system är dess brist på rörliga delar och efterföljande tillförlitlighet, såväl som dess förmåga att oberoende styra timing och uppehållstid (mängden gång spolen tillbringar urladdning på individuella tändkablarna). Denna typ av system är mycket likt GM: s HEI distributör, men behåller distributörens lager utseende.
Feltändning problem

Efter eftermontering en tändare till sina lager poäng systemet, har vissa ägare kommit till den felaktiga slutsatsen att det inte fungerar. Strax efter installationen, skulle motorn börja bock och misständning, vilket leder till en uppsjö av förbannelse och timmar av frustration, följt av eventuell ominstallation av beståndet poäng. Det var faktiskt en tid innan ingenjörer upptäckt varför detta eftermontering arbetat på vissa motorer och dog snöpligt på andra.
Coil Överhettning

Sedan Pertronix skapades för att leverera en stor mängd spänning i en kort tid, behöver den inte uppehållstiden för äldre system. Som sådan, kan den orsaka ibland överhettning av beståndet tändspolen, som inte var avsett att släppa ut så snabbt. Det är spolen oförmåga att överföra makten snabbt nog som leder till överhettning och efterföljande funktionsfel.
Grounding
p Om du är säker på att beståndet spolen kommer att arbeta med Tändare , kontrollera dina anslutningar. För att fullgöra så snabbt som möjligt, får spolen kräva en bättre jord (batteriets negativa anslutning) än det hade lager, så rena och korrosionsfria kontakter är ett måste. Om dina kontakter är bra, överväga att köra en tung jordkabel direkt från coil-mount till den negativa polen på batteriet.
Byt Coil


gång Man blir trött av mixtra med 40-åriga tändspole, kommer du mer än sannolikt väljer att ersätta den. Pertronix erbjuder ett antal lager-framträdande spolar för tillfället, men praktiskt taget alla moderna kapsel-typ spole kommer att göra jobbet. Ett lager 1980 Ford F-150 spole kommer att fungera, men du kanske vill överväga att spendera de extra $ 30 för en högpresterande eftermarknaden enhet. Om du är bekymrad över stock utseende, en $ 2 burk svart sprayfärg bör se till dina behov. Priserna är från 2009.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71437.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.