Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kan Silly String Damage en bil?

Silly sträng har varit en del av firandet och festligheter sedan den först kom ut på marknaden under 1970-talet. Den används ofta i parader och fester bröllop. Emellertid har denna praxis haft till stor del att sluta eftersom spagettispray kan orsaka hundratals dollar i skador på utsidan av en bil. Funktioner

spagettispray är gjord av ett flytande harts som är i en burk under tryck. Vid sprutning, lämnar hartset burken som en vätska och drivmedlet omedelbart förångas och lämnar en klibbig fast substans sträng flyter genom luften.
Betydelse

spagettispray är klibbig och kommer att hålla sig till nästan allt den rör vid när den först släpptes ur burken. Om den landar på ytan av en bil och inte omgående avlägsnas, kan den torkar och blir näst intill omöjligt att ta bort.
Effekter

Silly String är relativt ogiftiga, men det kan lämna bestående skada på vinyl ytor såsom vinyl tak på bilar. Om bilen toppen råkar vara vit, är det också möjligt att färgen från spagettispray kan blöda och färga vinyl. Det kan också skada den klara beläggningen på en bil, som är den skyddande hölje över färgen.
Överväganden

försiktigt polering bilen, eller med användning av en gnugga förening, kan ta bort torkad Silly String från ytan på din bil. I vissa fall, WD40, eller ett liknande lösningsmedel, kan upplösa och avlägsna spagettispray rester. Om skador på klarlack har inträffat, eller om ytan har färgats av Silly String, kan det vara omöjligt att åtgärda detta utan att spendera en massa pengar och att söka professionell hjälp.
Förebyggande /Lösning

att undvika fåniga sträng skada din bil, parkera borta från festligheterna som eventuellt kommer att använda ämnet. Om Silly String inte landa på din bil, ta bort den så fort som möjligt. Ju längre det stannar i kontakt med bilen, desto svårare är det att ta bort och den mer allvarliga skadan kan bli. På många ställen har försäljningen av Silly String och liknande produkter har förbjudits inom 1.500 fot av parad vägar på grund av skador i det förflutna för att bilar och brandbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71039.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.