Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den främre Struts på en 1995 LeSabre

De främre stagen på 1995 Buick LeSabre är en del av bilens fjädringssystem, om de har misslyckats, eller om du lider av en minskad åkkomfort, bör du byta ut stagen . Stagen i 1995 Buick LeSabre är lätta att byta ut, och du behöver bara ungefär en timme att slutföra arbetet på båda sidor av fordonet. Din bil har ett aktivt fjädringssystem, och trots att endast den bakre upphängningen är aktivt dämpas, kommer upphängningsmodulen behöva kalibreras om för att ta hänsyn till förändringen. Saker du behöver
Socket wrenchSocket set, metricJack2 jack standsTECH 1 testare eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på LeSabre och ta bort de tre skruvarna som stödja varje stötdämparna. De centrala nötter behöver inte tas bort. Lossa främre muttrarna från hjulen. Lyft den främre änden av fordonet genom att placera en domkraft under centrum av ramen tvärbalk, nedanför motorn. Sänk fordonet på ett par pallbockar, en bakom varje framhjul, ta bort hjulen.
2

Följ bromsslang från bromsok (den är kopplad till staget med en konsol ). Skruva loss fästet från vart och ett av stagen Addera 3

skruva isär nedre ändarna av varje stag från Styrspindlar -. Två bultarna är placerade på den bakre änden av varje stag. Ta försiktigt bort stagen, noga med att inte slå drivaxeln.
4

Skjut in det nya stöttor på plats på varje sida, skjuta nitarna genom monteringshålen under huven. Skruva den nedre ändarna på plats, vridmoment till 136 Nm. Fäst konsolerna bromsledningen, sedan installera de övre muttrarna. Dra de övre muttrarna till 35 ft-lbs.
5

Montera hjulen, hand-dra åt muttrarna. Lyft bilen av domkraften, ta bort dem och sänka bilen. Dra åt hjulmuttrarna.
6

Parkera bilen på ett plant, jämnt område. Kontrollera att det inte finns någon extra vikt i bilen. Använd en TECH 1 eller motsvarande scanner för att kalibrera RSS-modulen, justera sedan trim höjden. Du behöver bränslenivå, finns under IPC dataparameter ID40. Bruksanvisningen finns i testaren handboken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72430.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.