Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder Bondo

Bondo är ett utmärkt reparation produkt som är mest känd som en spackel för rostiga eller bucklig fordon, även om den kan användas på andra objekt. Den kan användas på en mängd olika ytor, från trä till metall till glasfiber, och kan användas för att ändra utseendet på datorlådor, eller för att reparera sprickor eller bucklor i dem också. Det är en epoxi som består av två separata material som blandas samman och appliceras till ditt objekt. Bondo är lätt formas i vått tillstånd, men torkar mycket hårt för att ge en solid reparation till även de mest skadade ytan. Saker du behöver
Bondo
Paint pan
SPACKEL
Sander
Sand papper
Ansiktsmask
Visa fler instruktioner
1 < p> Rengör området där du kommer att tillämpa Bondo. En ren yta är avgörande för en stabil patch.
2

Placera en bit av Bondo i din färg pan. Du behöver arbeta med Bondo i små serier, så en 2-tums avsnitt av Bondo är gott.
3

Öppna din härdare och lägg en remsa tvärs över toppen av din Bondo. Blanda ihop dem mycket väl. Rätt blandning är viktigt för att få den Bondo att härda upp.
4

Scoop blandningen upp med din spackel och tillämpa den på din yta. Du måste arbeta snabbt som Bondo hårdnar snabbt.
5

Fyll i din yta helt, sprida Bondo så jämnt som möjligt. Var noga med att fylla i dina kanter samt att hålla eventuell fukt från att tränga under din Bondo.
6

Låt din Bondo härda i ca 45 minuter. Det bör finnas gott om tid för att härda helt. Om det fortfarande är mjuk efter en timme, har du inte lägga tillräckligt med härdare till blandningen.
7

Sand ditt Bondo med medium sandpapper. Bär ansiktsmask som du inte vill andas in partiklar i Bondo. Kör sandpapper över hela ytan på din Bondo att jämna ut de stora åsarna i din yta så mycket som möjligt.
8

Ändra sandpapper till fint grus och avsluta slipning din yta. Kör händerna över ytan som du sand så att du får en helt jämn yta.
9

Torka rent ytan med en fuktig handduk. Du vill ta bort alla spår av Bondo partiklar från ytan innan du försöker måla den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71013.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.