Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Check Engine Light på en 1998 Acura Integra

Den 1998 Acura Integra kommer med ett antistöldsystem radio. På grund av detta, kommer att koppla bort batteriet för att återställa "check engine" lätt arbete, men du kommer också att förlora din radio kod om du gör det. Detta gör att radion obrukbar tills den programmeras med rätt radio koden. Om du inte har radion koden, kan det ha väl att dras ut av instrumentbrädan för att erhålla, vilket är arbetsintensivt. Genom OBD II (omborddiagnos två, som genomfördes under 1996 och nyare fordon), det finns ett mycket enklare sätt att nollställa den. Saker du behöver
OBD II Scan Tool med manuell
Visa fler instruktioner
1

Öppna dörren passagerarsidan till Integra för att lokalisera datalänkanslutningen (DLC) . Det är under handskfacket, strax bakom mittkonsolen.
2

Anslut unika formade OBD II Scan Tool kontakten i DLC. På grund av sin form, det finns bara ett sätt att ansluta den ordentligt.
3

Placera nyckeln i tändningslåset för Integra och vrid den till key-on/engine-off positionen.
4

Se handboken för genomsökningen verktyg för anvisningar om hur det fungerar. Med så många sorter av sökverktygen på marknaden, en del har helt olika funktioner. Men de är ganska lätt att använda så länge du följer kommandon på menyn på framsidan av verktyget.
5

Radera koden enligt instruktionerna i handboken (vissa modeller även har en radera-knapp,. helt enkelt trycka på det kommer att radera koden)
6

Vänta på skärmen menyn för att informera dig om att kommandot har skickats eller huvudmenyn har uppstått innan vrida tillbaka nyckeln till "off" läge och koppla ur enheten.
7

Växla över till förarsätet och starta motorn i Integra att säkerställa "check engine" lampan inte längre visas på instrumentpanelen . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72073.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.