Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort muttrarna från en 2000 Ford Windstar

År 2000 kom Ford Windstar med en mängd olika tillvalshjul: aluminiumfälgar med en center lock, aluminiumfälgar med en exponerad hjul lug nut design och en navkapsel. För att ta bort hjulet att rotera däcken eller fastställa en plan, måste du först ta bort den gamla hjulet, vilket innebär att ta bort muttrarna. Genom att bestämma först vilken typ av hjul som du har, kan du bestämma hur du sedan tar bort klackarna. Saker du behöver
Stock reservdäck kit
Jack
Wheel nyckel (om utrustad med hjulbultar)
Visa fler instruktioner
1

Undersök hjulet att du vill ta bort muttrarna från. Kontrollera mitten av hjulet och titta för att se om det finns en cirkulär centrum mössa med en liten slits i ena änden som ser ut som det skulle passa en platt skruvmejsel. Om så är fallet, använd den lilla platt skruvmejsel medföljer reservdäck kit att ta bort mitt lock och utsätta hjulet klackarna. Om inte, se om det finns synliga hjul klackar. Om så är fallet, gå vidare till nästa steg. Om inte, använd sked-formade verktyg medföljer reservdäck kit för att dra navkapsel bort av fälgen. Placera bladet av verktyget mellan navkapseln och däcket och bänd navkapsel off.
2

Placera domkraften bakom jack punkten ligger precis bakom framhjulen eller strax framför bakhjulen, indikeras av en pil stämplat i metallen. Lyft bilen tills botten av hjulet är bort från marken.
3

Placera änden av däcket järn, medföljer reservdäcket kit, på en av de hjul klackarna . Vrid motsols för att skruva tappmuttem. Upprepa denna process för de återstående klackarna. Om däcket järnet inte passar en av klackarna eftersom det har en rolig form, lokalisera hjullås medföljer fordonet (vanligtvis placerad i handskfacket eller med reservdäcket kit) och satte lås på klacken du vill att ta bort. Placera däcket järnet på slutet av hjulet och vrid däcket järn moturs för att skruva tappmuttem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72197.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.