Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort den främre drivaxel på en 4WD Chevy

Ta bort den främre drivaxeln på din Chevy truck kan vara nödvändigt om du behöver reparera U-fogar eller om det blockerar åtkomsten till en annan komponent som du kan arbeta på . Drivaxeln ansluter till fördelningsväxeln i ena änden och den främre kugghjulet oket på den andra. På vissa tidiga modeller, hade drivaxeln en fläns som bultas till överföringen fallet men på senare årsmodeller, blev flänsen ett ok som liknar den på axeln bostäder. Saker du behöver
Jack
Jack står
tuschpennan
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din Chevy med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under ramen och sänk domkraften, så att trucken att vila säkert på pallbockar.
2

Leta axeln framhjulsdrift under lastbilen. Drivaxeln är en lång cylindrisk axel som går från axeln bostäder till överföringen fallet precis bakom motorn.
3

Använda en färg penna, gör ett märke på drivaxeln och en på oket för att du placerar axeln tillbaka i samma position när du installerar det. Drivaxeln är balanserad och om den installeras i en annan orientering, kan det svaja eller vibrera, att axeln skadas, U-fogar, axel och överföringen. Markera båda ändar av axeln.
4

Flytta till framsidan av axeln där den ansluter till axeln bostäder. Ta bort de fyra fästbultarna från drevet oket med en skiftnyckel, lyft sedan bort de två spännbanden. Dra rakt bakåt på drivaxeln, lossa de två U-joint lock från oket.
5

Flytta till överföring fallet änden av drivaxeln. Leta reda på de fyra fästskruvar, ta bort dem med en skiftnyckel och dra axeln av överföringen. Du kan behöva rotera drivaxeln för att komma till alla bultar. Shift överföring fallet i friläge, så att den kan rotera fritt.
6

Ta bort den främre drivaxeln från under din Chevy och utföra nödvändiga reparationer. Var noga med att placera drivaxeln på en säker plats för att undvika skador medan ur trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72196.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.