Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du väljer en personlig OBD2 läsare

den elektroniska styrenheten (ECU) i en bil ger information om aktuella problem att bilen kan ha drabbats, liksom frågor som kan bli problem i framtiden. De OBD2 läsare nedladdningar denna information i form av koder och översätter sedan dessa koder till ett format som ägaren eller mekaniker kan förstå. Det finns många typer av personliga OBD2 läsare finns att köpa, allt från grundläggande till avancerad. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av OBD2 personlig Reader som du behöver. Vissa läsare kan stå på egen hand medan andra kräver ytterligare utrustning, som en bärbar dator. Handhållna läsare är enkla att hantera och transportera medan PC-baserade läsare har obegränsad lagringskapacitet och högre upplösning skärmar (se Resources nedan).
2

Leta efter en läsare som kan läsa både generiska koder och tillverkare -specifika koder. Generiska koder är de som krävs enligt lag och de varierar från P0100 till P1000. Tillverkare-specifika koder är de som skapas av tillverkare för specifika bilar och dessa koder är alla högre än P1000.
3

köpa en läsare som gjorts speciellt för den typ av bil du kör. Till exempel, om du kör en Volkswagen eller Audi, kan du gynnas mest av en kodläsare skapats specifikt för att identifiera problem som är unika för dessa bilar.
4

Välj en personlig läsare som kan klara såväl så läs diagnostiska felkoder (DTC). Sådana läsare har möjlighet att radera alla koder som visas, samt stänga av "Check Engine" light.
5

Välj en OBD2 personlig läsare som kan stödja alla protokoll. De standardprotokoll inkluderar SAE J1850 PWM, SAE J1850 VPW, ISO 9141-2, ISO 14230 KWP2000 och ISO 15765 CAN. Stiften som är tillgängliga på 16-pin hona port i bilen ange vilka av dessa protokoll är kompatibelt med datorn i bilen.
6

Välj en läsare som kan visa koderna i mer än en språk. Om du är flerspråkig, eller du ofta reser till andra länder, kan en läsare med en sådan funktion vara viktigt för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70960.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.