Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Gratis General Motor Felsökning Symtom

General Motors grundades 1908. Det började som en byggare av hästvagnar, men sedan började tillverka bilar. Den steg snabbt till framträdande som en av de främsta biltillverkarna i världen. Bolaget initialt endast ägda Buick Motor Company, men inom några år hade förvärvat över 20 andra bolag som Oldsmobile och Cadillac. Företaget gick i konkurs 2009, och många av deras bilar har haft gemensamma problem. Servostyrning Underlåtenhet

GM hade att utfärda ett återkallande i början av 2010 för ett antal olika fordon på grund av problem med servostyrningen. Den servostyrningen kan plötsligt misslyckas utan förvarning och resultera i olyckor och skador. Den största symptom på detta misslyckande skulle vara mycket mer motstånd i ratten. Ratten kommer fortfarande kunna manövreras i denna omständighet, men det är mycket svårt att vända. Återkallelsen påverkar Chevy Cobalts 2005-2010, Pontiac G5 2007-2010 och Pontiac modeller som säljs i Mexiko och Kanada.
Låsningsfria bromsar fel

Många GM bilar har hade problem med sina låsningsfria bromssystem. Systemet kan ibland misslyckas, speciellt på Pontiac modeller. Det enklaste sättet att berätta när detta händer är om ABS varningslampa tänds i instrumentpanelen. Parkeringsbromsen ljus kan flimra på och av, även när bromsen inte är aktiverad. Styrning kan bli svårare eftersom bromsarna utöva påtryckningar på hjulen när de inte ska. Den "Check Engine" light kunde komma på i detta fall. Bilens dator kan inaktivera alternativet farthållare samt som svar på varningslampor som går av. Felaktiga varvtalssensorerna är ofta orsaken till dessa problem och ett diagnostiskt kan precisera vilken som behöver ersättas.
Motorproblem

Chevy 350 motor var används i många högpresterande modeller av GM fordon såsom Corvette och Camaro på grund av dess förmåga att generera mer kraft. Motorn har använts i lastbilsmodeller också. Om motorn startar rökning i första eller tredje växeln, det finns sannolikt ett problem med ringarna eller en av ventilerna. Den topplockspackning kan skadas i detta fall, och motorn skulle behöva bytas ut. Motorn har också varit kända för att ha problem att starta smidigt i kallt väder på grund av hinder som bildas i choke. Detta kan kräva en mekaniker hjälp, beroende på hur allvarlig den täppa är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72071.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.