Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Chevy S-10 Blazer Alignment Specifikationer

Chevrolet introducerade S-10 Blazer som en tvådörrars, kompakt SUV inspirerad av S-10 Pickup 1983. Chevy tappade "S-10" från fordonets officiella namn 1995, då den andra generationen av Blazers kom ut. 1994 S-10 Blazer kom i flera två-hjulsdrivna och fyra-wheel-drive trim. Alla klippningar delade samma justering specs. Inriktningen var inte justerbar på den bakre änden av 1994 S-10 Blazer eftersom det kom med en fast bakaxel. Den castervinkel, camber vinkel och toe var justerbar på teckensnittet änden. Caster

castervinkel av en fordonets hjul är en imaginär linje dragen genom den övre kulleden och nedre kulleden av hjulet sett från sidan av bilen. Om linjen var helt vertikal, skulle castervinkeln vara noll. För de flesta bilar, skulle den övre delen av raden falla till höger om den vertikala linjen när man tittar på förarens sida av fordonet, vilket innebär att banan skulle luta mot den bakre delen av bilen. Detta är känt som en positiv caster.

För 1994 Chevy S-10 Blazer kan castervinkeln sträcka sig från 1,5 grader till 2,5 grader, med den idealiska inställningen är 2,0 grader och den korstolerans är +0,5 grader.
Camber

camber är vinkeln att ett hjul lutar när tittade på från framsidan av ett fordon. Om hjulet är helt vertikal, är camber noll. Om toppen av hjulet lutar ut, bort från motorblocket, har det en positiv camber. Om överdelen av hjulet lutar i, mot motorblocket, har det en negativ välvning.

Cambervinkeln på 1994 Chevy S-10 Blazers kan variera från 0,3 grader till 1,3 grader, med den ideala Inställningen är 0,8 grader och korset tolerans är +0,5 grader.
Toe-in

tån är vinkeln hjulen på ett fordon pekas i förhållande till centrumlinjen för fordonet. Det är sällsynt att ett fordon ska utformas så att hjulen är helt vinkelrät mot fordonets centrumlinje. I de flesta fall, att hjulets punkt något mot varandra på framsidan lindra trycket på styrningen lederna och fjädring. Detta kallas för toe-in.

Toe-in på 1994 Chevy S-10 Blazer kan variera från 0,1 grader till 0,5 grader, med en idealisk miljö är +0,3 grader.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74212.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.