Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslefilter i en 91 Accord

En smutsig bränslefilter kan förhindra att din 1991 Honda Accord från trim eller ens från start. Den är inte avsedd att pågå livet av bilen, och är inte svår att ersätta. Den är belägen på passagerarsidan av motorrummet nära baksidan. Det är ungefär lika stor som ett oljefilter och har ett band runt den, fästa den till brandväggen. Bränslet välja också en gummislang som kommer ut ur toppen och ett stålrör som kommer ut från botten. Du behöver två nycklar för att ta bort bränsleledningarna. Saker du behöver
19-mm öppen nyckel
17-mm hylsnyckel
Rag
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Låt bilen svalna om den har varit igång.
2

Leta bränslefiltret bifogas brandväggen på passagerarsidan i motorrummet nära ryggen. Släpp bandhållande filtret till brandväggen genom att dra i handtaget.
3

Håll flänsmuttern fästa röret i botten av filtret med en 19-mm öppen nyckel, och vrid den ihåliga skruven på toppen av filtret med en 17-mm hylsnyckel. Ha en trasa praktiskt eftersom bränslet kommer att spruta ut ur slangen under tryck när du lossa denna mutter. Skruva skruven och ta bort slangen.
4

Håll filtret med ena handen, skruva loss flänsmuttern på botten av filtret och ta bort röret. Lyft ut filtret ur motorrummet.
5

Sätt det nya filtret och dra åt flänsmutter på botten, återansluter röret till filtret. Byt ut slitna brickor på banjo bult och dra tillbaka den på toppen av filtret, återansluter bränsleslangen.
6

Skjut tillbaka filtret på plats mot brandväggen, och anslut hållarstropp. Spänn fast bältet genom att vrida handtaget i stängt läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71983.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.